(ВІДЕО) 50 кг бурштину прикордонники дістали зі сховків вагону, що прямував до Відня

НАЗАД
02 грудня 2021 09:35

На Закарпатті прикордонники Чопського загону завадили незаконній оборудці нашого співвітчизника, який намагався поза контролем перемістити через кордон 50 кг бурштину.

«Сонячне» каміння виявили сьогодні вночі у залізничному пункті пропуску «Чоп (Дружба)» під час перевірки причіпного вагона «Київ – Відень» у складі міжнародного потяга сполученням «Чоп – Захонь».

На підставі аналізу ризиків у прикордонного наряду виникли підозри щодо можливого переміщення у пасажирському потягу прихованих від прикордонно-митного контролю товарів. Прикордонники розпочали ретельну перевірку вагона.

Під час огляду у двох купе під умивальниками, за декоративною обшивкою, військовослужбовці виявили 88 пакунків. В них знаходилося каміння жовто-коричневого кольору. Попередньо встановлено, що це необроблене каміння бурштину різних фракцій та кольорів. Загальна вага вмісту пакунків склала 50 кілограмів. Власником каміння виявився 33-річний громадянин України.

На адресу Ужгородського відділу ГУНП в Закарпатській області прикордонники направили повідомлення за ознаками вчинення злочину, передбаченого ст.240-1 ККУ «Незаконне видобування, збут, придбання, передача, пересилання, перевезення, переробка бурштину».

Виявлене каміння вилучено співробітниками митниці для проведення експертної оцінки.

 

Коментує прес-секретарка Чопського прикордонного загону Олена Трачук.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси