(ВІДЕО) 4 осіб планували квадрокоптером переправляти сигарети в Словаччину

НАЗАД
04 квiтня 2019 09:35

Співробітники Державної прикордонної служби разом з іншими правоохоронними органами активно запобігають протиправним оборудкам на державному кордоні.

Такі заходи щодо посилення боротьби з незаконною діяльністю проводяться на виконання завдань, визначених Президентом та Урядом країни.

Окрім сухопутної ділянки держрубежу, активно відстежується повітряний простір, адже порушники досить часто намагаються використовувати малі літальні апарати чи безпілотники.

Так, під час патрулювання учора ввечері прикордонний наряд Чопського загону, який ніс службу на тилових підступах до держрубежу, зафіксував рух безпілотника на околиці села Сторожниця Ужгородського району, що неподалік кордону зі Словаччиною.  

Для пошуку місця зльоту та посадки БПЛА негайно підняли групу реагування від відділу «Ужгород». Прикордонники перекрили під’їзні шляхи до можливих місць перебування правопорушників, моніторили повітряний простір та перевіряли транспортні засоби.

За годину пошукових дій на околиці н.п. Сторожниця правоохоронцям вдалося затримати легковий автомобіль «Ауді» іноземної реєстрації, у якому перебували четверо осіб, троє з них без документів. У багажному відділі транспортного засобу виявили квадрокоптер, пульт управління та два пакунки з тютюновими виробами. У чорних поліетиленових пакетах знаходилися 140 пачок сигарет без акцизних марок.

Затриманих громадян та автомобіль доставили до прикордонного підрозділу з метою встановлення осіб та складання  процесуальних документів. Чоловіків, які перебували у прикордонній смузі без документів, що посвідчують особу, притягнули до адміністративної відповідальності за ст.202 КУпАП «Порушення прикордонного режиму, режиму в пунктах пропуску через державний кордон України або режимних правил у контрольних пунктах в’їзду - виїзду».

Після проведення відповідних процесуальних заходів водій з автомобілем «Ауді», квадракоптером та тютюновими виробами передані представникам Ужгородського відділу поліції для подальшого проведення слідчих дій.

Загалом протягом двох років у 19 випадках було виявлено й затримано14 безпілотних літальних апаратів, 1 літак, 2 паратрайки та 3 мотодельтаплани.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси