Зустріч із представниками Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні

НАЗАД
29 серпня 2017 17:23

Сьогодні в Адміністрації Державної прикордонної служби Україна відбулася зустріч з представниками Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні.

Сьогодні в Адміністрації Державної прикордонної служби Україна відбулася зустріч з представниками Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні.

Варто зазначити, що Моніторингова місія ООН з прав людини діє в Україні з 2014 року на запрошення Уряду України в рамках мандату, наданого Управлінням Верховного комісара ООН з прав людини з метою здійснення моніторингу ситуації з правами людини в Україні з особливою увагою на Автономну Республіку Крим, східні і південні регіони України, а також подання регулярних, поточних і публічних звітів Верховному комісару про становище у галузі прав людини, а також ризики, що виникають.

Метою зустрічі було обговорення питань свободи пересування громадян через лінію розмежування, результати моніторингу ситуації з додержання прав людини в контрольних пунктах в’їзду-виїзду, а також рекомендації Місії, спрямовані на посилення захисту і поваги до прав людини.

Пропозиції, зокрема, стосувалися збільшення пропускної спроможності КПВВ, покращення фізичної інфраструктури та інформування про функціонування КПВВ, проведення тренінгів для персоналу з питань припинення гендерно-орієнтованого насильства вздовж лінії розмежування, поліпшення умов проходження контролю в КПВВ для громадян, насамперед, людей з особливими потребами та осіб похилого віку тощо.

Українська сторона висловила слова вдячності представникам Місії за активну принципову позицію у вирішенні актуальних питань з посилення прав людини та функціонування КПВВ в межах Донецької і Луганської областей та коротко поінформувала про заходи, які вживаються керівництвом Державної прикордонної служби України в цьому напрямі.

Зустріч пройшла в атмосфері конструктивного ділового співробітництва та продемонструвала налаштованість на подальшу співпрацю.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси