Завершилися навчальні збори з резервістами оперативного резерву першої черги

НАЗАД
21 вересня 2021 16:38

На Черкащині на базі Головного центру підготовки особового складу завершилися навчальні збори резервістів оперативного резерву першої черги Держприкордонслужби України.

Участь у підготовці взяли близько 130 резервістів із Києва, Львова та Чернівців. Це був крайній потік військовозобов’язаних у цьому році.

Під час навчання основна увага приділялася практичній складовій. Учасники військових зборів навчалися виявляти й затримувати правопорушників, здійснювати контроль за дотриманням правил прикордонного режиму та виконувати інші завдання у межах ділянок відповідальності підрозділів охорони кордону.

Програма підготовки також включала вивчення тактико-спеціальної підготовки, загальної тактики, вогневої підготовки, тактичної медицини та особистої безпеки й застосування сили.

Подібні навчальні збори з резервістами проходять щороку. Основною метою зборів є набуття, відновлення та закріплення практичних навичок, здобутих резервістами під час проходження військової служби в лавах Державної прикордонної служби України. За цей рік на базі Головного центру пройшли підготовку понад 500 резервістів. Переважна більшість із них – це люди з бойовим досвідом, які в складні для нашої держави часи пішли добровольцями захищати суверенітет та територіальну цілісність України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси