Заява прес-служби Держприкордонслужби щодо висловлювань П.Астахова про намір прикордонників виїхати в Російську Федерацію

НАЗАД
13 червня 2014 08:44

У зв’язку з висловлюванням уповноваженого із прав дітей при Президентові Російської Федерації Павла Астахова щодо бажання українського прикордонного підрозділу переїхати в Росію  

У зв’язку з висловлюванням уповноваженого із прав дітей при Президентові Російської Федерації Павла Астахова щодо бажання українського прикордонного підрозділу переїхати в Росію прес-служба Держприкордонслужби України заявляє, що це не відповідає дійсності та носить провокативний характер.

Жоден прикордонник не висловлював бажання переїхати в Росію, тим більше разом з сім’ями, як про це повідомляв П.Астахов.

Як раніше повідомлялося, через постійні обстріли та блокування озброєними терористами низка відділів прикордонної служби Луганського загону були передислоковані безпосередньо на лінію кордону, в пункти пропуску та в райони зосередження мобільних сил Держприкордонслужби біля кордону.

Крім того терористами здійснювалася спроба силового витіснення прикордонних нарядів із 3 пунктів пропуску. Після перестрілок, зважаючи на загрозу життю людей, які перетинають кордон, було здійснено відвід громадян та прикордонників з даних пунктів пропуску. При цьому частина військовослужбовців, які несли службу в пункті пропуску «Должанський», були змушені відходити до нових місць розташування підрозділів через територію Росії, адже з боку України були оточені бойовиками. Перетнувши кордон у Росію, всі 26 прикордонників повернулися на територію України через інший пункт пропуску.

Громадянин Росії Павло Астахов досить часто бажане видає за дійсне. Нещодавно він заявляв про тисячі біженців з південно-східної України, яких Росія приймає щодня, і що їх кількість росте з кожним днем. Фактів, які підтверджують ці слова, немає, а кількість громадян України, які щодоби перетинають українсько-російський кордон на виїзд, майже співпадає з кількістю на в'їзд. Навіть Федеральна міграційна служба РФ та російські прикордонники спростовують слова П.Астахова, оскільки за даними останнього  біженців було 12 тисяч за добу, а ці відомства нарахували всього 10 тисяч українців, які в’їхали на територію Ростовської області за період з 30.05.2014 по 06.06.2014. При цьому, за підрахунками Федеральної міграційної служби РФ, за цей період лише 151 українець звернувся за посвідкою на проживання, дозволом на тимчасове проживання та громадянством. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси