Заява прес-служби Держприкордонслужби щодо ситуації в Луганській області

НАЗАД
05 червня 2014 13:55

У зв’язку з вкрай складною обстановкою в Луганській області було передислоковано особовий склад, зброю, матеріальні засоби безпосередньо на лінію кордону та в райони зосередження мобільних сил Де

Щодо висловлювання окремих політиків та громадян прес-служба Держприкордонслужби України заявляє наступне.

У зв’язку з унеможливленням виконання завдань по організації служби з управлінь відділів прикордонної служби «Станично-Луганське», «Краснодон», «Бірюкове», «Свердловськ» та «Дякове» через їх значну відстань від державного кордону, постійні обстріли та блокування озброєними терористами в ніч з 3-4 червня була розроблена та проведена спеціальна операція щодо передислокації особового складу, зброї, боєприпасів, матеріальних засобів, техніки безпосередньо на лінію кордону, в пункти пропуску та в два райони зосередження мобільних сил Держприкордонслужби біля кордону.

Протягом 4-5 червня терористами здійснювалася спроба силового витіснення прикордонних нарядів з пунктів пропуску «Червонопартизанськ», «Довжанський» та «Червона Могила». Після перестрілок, зважаючи на загрозу життю людей, які перетинають кордон, було здійснено відвід громадян та прикордонників з пунктів пропуску. Зараз дані пункти пропуску тимчасово закриті, про що офіційно повідомлено Російську Федерацію.

Також направлено пропозиції в Кабінет Міністрів України про припинення руху через ряд пунктів пропуску на кордоні з Росією у відповідності до ч.1 ст.10 Угоди між Урядом України і Урядом Російської Федерації про пункти пропуску через державний кордон між Україною і Російською Федерацією.

У зв’язку зі складною обстановкою, зосередженням великої кількості терористів у прикордонних районах та населених пунктах Краснодон та Свердловськ, неможливістю маневру підрозділів прикордонної служби, тотальними погрозами сім’ям прикордонників, постійним обстрілом прикордонних нарядів зараз вкрай ускладнено контроль за лінією державного кордону на окремих ділянках.

Незважаючи на всі складнощі, прикордонники продовжують виконувати свої обов’язки. Проте наголошуємо, що нагальним питанням залишається виведення підрозділів Збройних сил України, Національної гвардії та територіальних органів правопорядку для оборони лінії державного кордону та прикриття тилових підступів до держрубежу.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси