Заява Державної прикордонної служби щодо можливих провокативних дій на східному кордоні України

НАЗАД
08 квiтня 2014 11:11

У засобах масової інформації та соціальних мережах продовжується поширення закликів щодо подальших антиурядових протестних заходів в Україні та розповсюджуються плани дій для учасників сепаратистських акці

У засобах масової інформації та соціальних мережах продовжується поширення закликів щодо подальших антиурядових протестних заходів в Україні та розповсюджуються плани дій для учасників сепаратистських акцій. З-поміж іншого вони передбачають блокування та захоплення пунктів пропуску на кордоні з Росією, проведення «українсько-російського братання» на державному кордоні, активізацію протестного руху серед мешканців прикордонних населених пунктів, руйнування інформаційних покажчиків на українсько-російському кордоні та багато інших заходів. У зв’язку з цим Державна прикордонна служба ще раз закликає громадян України та жителів прикордоння не брати участь у відверто провокативних заходах і наголошує, що державний кордон охороняється посилено і прикордонне відомство діятиме усіма можливими способами за для забезпечення безперебійної роботи пунктів пропуску та забезпечення законності на державному кордоні. Державна прикордонна служба готова діяти, своєчасно реагувати на обстановку і у повному обсязі виконуватиме поставлені завдання.

У свою чергу ще раз нагадуємо, що дії по дестабілізації ситуації на кордоні передбачають адміністративну та кримінальну відповідальність. У зв’язку з цим, Держприкордонслужба в черговий раз звертається до учасників та організаторів даних заходів з проханням утриматися від участі в незаконних акціях. Адже, відповідно до ст. 341 Кримінального кодексу України, дії щодо перешкоджання нормальній роботі підприємств, установ та організацій караються арештом на строк до 6 місяців або обмеженням чи позбавленням волі терміном на 3 роки, а вплив у будь-якій формі на працівника правоохоронного органу з метою перешкоджання виконання ним службових обов’язків, відповідно до ст. 343 ККУ, карається штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до одного року, або арештом на строк до 3 місяців.

Умисні ж дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій, можуть потягнути за собою позбавлення волі на строк до 12 років.

Державна прикордонна служба розраховує на мудрість жителів прикордоння та прийняття кожним виважених рішень. Ми сподіваємося на порозуміння і недопущення спільними зусиллями будь-яких незаконних дій на державному кордоні України. 

 

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси