За добу прикордонники виявили 17 порушників прикордонного режиму та 2 браконьєрів

НАЗАД
15 липня 2017 10:49

Протягом доби прикордонники Бердянського загону виявили 17 порушників прикордонного режиму. Усі вони вийшли в море на маломірних плавзасобах поза пунктами базування.

Співробітники Держприкордонслужби продовжують заходи по виявленню та припиненню фактів незаконного виходу маломірних плавзасобів та вилову водних біоресурсів у водоймах прикордоння.

Так, протягом доби прикордонники Бердянського загону виявили 17 порушників прикордонного режиму. Усі вони вийшли в море на маломірних плавзасобах поза пунктами базування. Як результат, на рибалок охоронці кордону склали адмінпротоколи за ст. 202 КУпАП.

Також, нещодавно прикордонники відділу «Приморськ» цього ж загону на узбережжі Азовського моря виявили покинуті маломірні плавзасоби, що зберігалися із порушеннями, а саме – поза пунктами базування. Виявлене майно правоохоронці вилучили для подальшої передачі представникам Податкової поліції для прийняття правового рішення.

Крім того, сьогодні, прикордонники відділу «Бердянськ» на узбережжі моря в межах Бердянська затримали двох громадян на маломірному плавзасобі, що здійснювали незаконний вилов водних біоресурсів. У ході з’ясування обставин, прикордонники встановили, що рибалки тричі порушили прикордонний режим, а саме вийшли в море поза пунктом базування на незареєстрованому встановленим порядком човні та без документів, що посвідчують особу.

Під час огляду плавзасобу прикордонники виявили понад 20 екземплярів сингіля та тарані, декілька екземплярів оселедця азовського, бичка та хамсу. Представники рибоохоронної поліції , які прибули на місце правопорушення, оцінили вилов у суму близько 16 тисяч гривень.

Вилучену рибу, знаряддя лову прикордонники встановленим порядком передали представникам Національної поліції із послідуючим направленням повідомлення про виявлення кримінального правопорушення за ч.1 ст. 249 КК України (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси