За $ 8000 жителька Львівщини продавала фальшиві документи чоловікам, які хотіли втекти закордон від мобілізації

НАЗАД
29 липня 2022 11:40

Зловмисницю, 36-річну жительку Львівщини, затримали за підозрою у сприянні незаконному виїзду закордон військовозобов’язаним чоловікам.

За даними правоохоронців, затримана надавала підроблені документи особам, які намагалися втекти від мобілізації за межі України. За 8 тисяч доларів США учасниця незаконної схеми обіцяла забезпечити ухилянтам тимчасове посвідчення військовозобов’язаного та довідку військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби. Під час отримання частини коштів за незаконні послуги зловмисницю затримали оперативники Львівського прикордонного загону спільно зі співробітниками Управління міграційної поліції у Львівській області, співробітниками слідчого відділення Червоноградського РВП ГУ Нацполіції Львівщини, за процесуального керівництва Червоноградської окружної прокуратури.

Вирішується питання про повідомлення затриманій про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Наразі правоохоронці встановлюють усіх учасників протиправної схеми. Слідчі дії тривають.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси