З початку року прикордонники викрили більше 20 викрадених автомобілів

НАЗАД
16 лютого 2017 10:55

Державна прикордонна служба України системно реалізовує заходи щодо надійної охорони державного кордону. Зокрема, для недопущення переміщення транспортних засобів, які перебувають у розшуку як в Україні, так і за її межами, прикордонники використовують ба

Державна прикордонна служба України системно реалізовує заходи щодо надійної охорони державного кордону. Зокрема, для недопущення переміщення транспортних засобів, які перебувають у розшуку як в Україні, так і за її межами, прикордонники використовують базу даних Інтеропол.

Один з транспортних засобів, який перебував в міжнародному розшуку, виявили учора прикордонники Сумського загону в пункті пропуску «Велика Писарівка». Автівка «BMW» української реєстрації була викрадена на території України у квітні 2015 року. Затримали її під час здійснення прикордонного контролю та спрацювання відповідної бази даних. Нею керував 33-річний громадянин України.

Наразі по даному факту проінформовано бюро Інтерполу України в Києві, а транспортний засіб 2013 року випуску переданий співробітникам Національної поліції в Сумській області.

Нагадуємо, ще одну автівку виявили учора в пункті пропуску «Нові Яриловичі». Під час прикордонного оформлення на в’їзд в Україну автомобіля «Land Rover» з польською реєстрацією, спрацювала база даних Інтерполу. Як стало відомо, цей автомобіль, 2013 року випуску, рахується викраденим в квітні 2016 року у Польщі.

Варто зауважити, що з початку року співробітники Держприкордонслужби реалізували більше 30 інформації Інтерполу відносно транспортних засобів.

Також відмітимо, прикордонники активно виявляють не лише викрадені автомобілі, а також транспортні засоби з підробленими чи недійсними документами, або у яких були підроблені номерами кузовів і агрегатів тощо.

Тільки з початку року співробітники Держприкордонслужби вже викрили 55 різноманітних автівок, 23 з яких були викрадені. При цьому 17 автомобілів мали невідповідність інформації в документах, ще 8 – підроблені номерами кузовів чи агрегатів.

Для прикладу, в минулому році прикордонниками затримані маже 420 транспортних засобів, з яких 43 викрадені, 238 з невідповідною інформацією в документах, ще 40 мали підроблені документи, а 60 підроблені номерами кузовів чи агрегатів.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси