З початку року Держприкордонслужба реалізувала понад тисячу спрацювань Інтерполу

НАЗАД
19 квiтня 2017 11:17

Результати реалізації Державною прикордонною службою України своїх правоохоронних повноважень суттєво зросли після того, як Держприкордонслужба в серпні 2015 року підключилася до бази даних Інтерполу.

Результати реалізації Державною прикордонною службою України своїх правоохоронних повноважень суттєво зросли після того, як Держприкордонслужба в серпні 2015 року підключилася до бази даних Інтерполу. Таким чином це стало ще одним кроком, який наблизив Україну до єдиного європейського простору безпеки.

Співробітники Держприкордонслужби під час заходів прикордонного контролю активно користуються базою даних Інтерополу, що дає можливість майже щоденно на кордоні викривати правопорушників, які знаходяться у міжнародному розшуку за злочини, вчинені як за межами України, так і всередині. Завдяки бази даних Інтерполу стало легше виявляти зловмисників, а основною перевагою розшукуваних Інтерполом для прикордонників є те, що злочинців можна зтримувати одразу при спробі перетнути кордон. 

Загалом з початку року за базою даних Інтерполу прикордонники реалізували вже понад 1 тисячу спрацювань, серед яких переважають запити стосовно осіб (792) та паспортних документів (145).

Всього ж від початку підключення до бази даних Інтерполу – з 28 серпня 2015 року – фактично реалізовано понад 3,4 тисячі спрацювань, у тому числі виявлено 2,6 тисяч осіб, 147 викрадених транспортних засобів та понад 700 викрадених або втрачених паспортних документів.

В цілому в рамках підготовки до запровадження безвізового режиму ЄС для України Держприкордонслжба виконала завдання по обладнанню пунктів пропуску засобами біометричного контролю та забезпечила доступ до баз даних Інтерполу.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси