У Навчальному центрі Держприкордонслужби тренувалися радіаційному та екологічному контролю на кордоні

НАЗАД
03 грудня 2013 14:31

Захід був проведений у рамках реалізації спільного з  Координатором Організації безпеки та співпраці в Європі (ОБСЄ) в Україні проекту міжнародної технічної допомоги «Підвищення рівня ра

Нещодавно у Навчальному центрі Державної прикордонної служби України відбувся тренінг «Радіаційний контроль металобрухту та екологічний контроль на кордоні». Захід був проведений у рамках реалізації спільного з  Координатором Організації безпеки та співпраці в Європі (ОБСЄ) в Україні проекту міжнародної технічної допомоги «Підвищення рівня радіаційного контролю та екологічної безпеки в Україні».

У заході взяли участь представники ОБСЄ, Державної прикордонної служби України, Державної екологічної інспекції України, Неурядової організації «Бюро екологічних розслідувань», Державної екологічної академії України, ДСП «Чорнобильський спецкомбінат» та Державної інспекції з ядерної та радіаційної безпеки України.

Головною метою тренінгу стала підготовка персоналу державних відомств та служб України з питань виявлення фактів незаконного переміщення ядерних та радіоактивних матеріалів. Учасниками заходу були розглянуті такі питання як вдосконалення методичних та практичних навичок щодо виявлення ядерних та радіоактивних матеріалів на державному кордоні, проведення радіаційного контролю металобрухту, а також порядок реагування на виявлені матеріали. Крім того, пройшло обговорення проекту «Запобігання незаконного транскордонного обігу небезпечних відходів та інших транскордонних екологічних правопорушень» тощо.

Також учасникам тренінгу були продемонстровані навчальні аудиторії з вивчення загроз розповсюдження зброї масового ураження, сучасними приладами радіаційної розвідки та дозиметричного контролю, радіометрична лабораторія, навчальний клас вивчення будови систем «Янтар», стаціонарні системи радіаційного контролю «Янтар», які встановлені на навчальних пунктах пропуску для автомобільного та авіаційного сполучення, а також мобільний автоматизований радіаційний комплекс «МАРК», за допомогою якого здійснюється огляд транспортного засобу.  

Координатор проектів ОБСЄ в Україні Мадіна Джарбусинова відзначила, що наразі дуже важливе місцезаймає екологічна безпека, у сферу якої входять питання радіаційного контролю, зокрема захист населення та навколишнього природного середовища від радіоактивного забруднення.   

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси