У Національній академії Держприкордонслужби розпочалися курси з надання медичної допомоги

НАЗАД
09 лютого 2015 16:25

На базі Національної академії Держприкордонслужби розпочалися курси підготовки з надання медичної допомоги. На них курсанти навчаться практичним навичкам у наданні допомоги в екстремальних умовах, зокрема

На базі Національної академії Держприкордонслужби розпочалися курси підготовки з надання медичної допомоги. На них курсанти навчаться практичним навичкам у наданні допомоги в екстремальних умовах, зокрема під час поранень на полі бою.

Навчання проводяться за сприяння Світового Конгресу Українців за ініціативи народного депутата, голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я Ольги Богомолець, яка завітала до навчального закладу.

«Українці за кордоном зібрали вже більше мільйона доларів для того, щоб підтримати ці курси. За їхні кошти вже було закуплено перші аптечки», – зазначила Ольга Богомолець. За її словами, українські військові, які теоретично знають, як надавати долікарську допомогу, часто не можуть застосувати ці знання на практиці. Саме тому, курсантам не читатимуть лекцій. Кожен із них десятки разів буде накладати джгут, буде пробувати перенести свого побратима, ставити назальну трубку. В майбутньому завдяки цьому кожен зможе, за потреби, надати першу медичну допомогу, зупинити втрату крові, розблокувати дихальні шляхи, врятувати від пневмотораксу. Також вони навчаться методів належної евакуації поранених та доставляння пораненого до медичного закладу. 

У свою чергу начальник управління  охорони здоров`я Адміністрації Держприкордонслужби генерал-майор медичної служби Валентин Волоха зазначив, що військово-медична підготовка входить у програми всіх навчальних закладів і вона проводилась завжди. Проте в даний час підвищення стандартів з тактичної медицини дозволить врятувати набагато більше життів.

Народний депутат Ольга Богомолець підкреслила, що навички надання долікарської допомоги має отримати кожен учитель, викладач чи вихователька, взагалі кожен громадянин.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси