У Державній прикордонній службі України обговорили питання прикордонного контролю та адміністративного провадження

НАЗАД
09 вересня 2013 13:56

В Адміністрації Державної прикордонної служби України відбулося засідання колегії, під час якого обговорили питання стану роботи з іноземцями та адміністративного провадження, а також визначили додаткові з

В Адміністрації Державної прикордонної служби України відбулося засідання колегії, під час якого обговорили питання стану роботи з іноземцями та адміністративного провадження, а також визначили додаткові завдання щодо підготовки підрозділів до літнього туристичного сезону.

У засіданні взяли участь Голова Державної прикордонної служби України Микола Литвин, заступник Генерального прокурора України  Віталій Білоус, а також начальники регіональних управлінь, прикордонних загонів та інших структурних підрозділів, які залучались до наради в режимі відео-конференції.

Під час засідання було  відзначено, що упродовж останніх років у Державній прикордонній службі України було суттєво посилено правозастосовну складову в системі охорони державного кордону.                          Так, протягом 2012 року складено понад 49 тисяч протоколів про адміністративні правопорушення. За складеними протоколами підрозділами кордону було накладено на правопорушників адміністративних стягнень у вигляді штрафу на суму понад 20 мільйонів гривень.

У рамках виконання Угоди між Україною та ЄС про реадмісію осіб прикордонним відомством було повернено майже 500 осіб.

Для підвищення ефективності адміністративного провадження та  в рамках реалізації міжнародних договорів України у сфері реадмісії під час засідання був  схвалений та затверджений  план удосконалення правозастосовної діяльності з питань роботи з іноземцями, адміністративно-юрисдикційної діяльності та дотримання прав і свобод затриманих осіб у Державній прикордонній служби на 2013-2014 роки.

Окремим питанням під час засідання  було розглянуто  стан прикордонного контролю та основні завдання щодо підвищення його ефективності в період літнього туристичного сезону. Під час наради було зазначено, що тенденцією є щорічне зростання кількості осіб і транспортних засобів, які перетинають державний кордон. З настанням літнього туристичного сезону найбільше збільшення пасажиропотоку очікується на східному та західному державному кордоні, а також  в аеропортах. Не зважаючи на ці тенденції та  перевищення  майже у тричі  проектних  можливостей окремих пунктів пропуску, прикордонне  відомство справляється з поставленими завданнями.

Лише з початку  року було пропущено через державний кордон 32,22 млн. осіб  (5 місяців 2012 р. – 31,25 млн.) та 7,85 млн. од. транспортних засобів (5 місяців 2012 р. – 7,39 млн.). За цей період у пунктах пропуску через державний кордон виявлено та вилучено 412 одиниць зброї,  5 962 штук боєприпасів, 25,2 кг наркотичних речовин,  3,1 кг вибухових речовин та затримано контрабандних товарів на суму 74,3 мільйонів гривень.

Під час наради було зазначено, що для завчасної підготовки до літнього туристичного сезону та створення належних умов для осіб, які прямують через державний кордон, було проведено комплекс організаційних та практичних заходів.  Особлива увага приділятиметься  створенню комфортних умов для пасажирів, які перетинають державний кордон.

Наприкінці засідання керівництвом Державної прикордонної служби України були уточнені завдання та затверджений план додаткових заходів Державної прикордонної служби України щодо забезпечення розвитку прикордонного контролю на друге півріччя 2013 року.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси