У Балаклаві прикордонники тренувалися запобігати порушенням у морській економзоні України

НАЗАД
28 листопада 2013 13:28

У Балаклаві на базі Севастопольського загону Морської охорони Державної прикордонної служби України спеціальне угруповання по захисту суверенних прав України в її виключній (морській) економічній зоні розп

У Балаклаві на базі Севастопольського загону Морської охорони Державної прикордонної служби України спеціальне угруповання по захисту суверенних прав України в її виключній (морській) економічній зоні розпочало активну підготовку до запобігання порушень існуючого законодавства. Моряки-прикордонники провели ряд навчань, в ході яких відпрацювали практичні питання, направлені на запобігання порушень чинного законодавства. Адже саме взимку та в перші місяці весни фіксується сезонне збільшення правопорушень у нашій економзоні.

Також морський прикордонний спецназ продемонстрував свої дії у випадку виникнення загрози життю та здоров’ю прикордонників під час огляду підозрілого судна. До навчань по боротьбі за живучість корабля долучалися й спецтехніка та персонал управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у м. Севастополі.

«Ми вдосконалюємо тактику наших сил у різних можливих варіантах дій суден-порушників. Командири кораблів тренувалися в прийнятті рішень на пошук та затримання порушників, управлінні кораблем у різних умовах зміни обстановки. Наші сили і засоби готові до виконання поставлених перед нами завдань», - розповів начальник управління морської охорони Адміністрації Державної прикордонної служби України контр-адмірал Микола Жибарев, який брав участь у навчаннях.

З часу створення угруповання (2006 рік), до складу якого входять кораблі Севастопольського, Керченського та Одеського загонів Морської охорони і прикордонна авіація, в економзоні України затримано 14 суден-порушників, ще 20 видворено за її межі. Порушники відшкодували витрати Держприкордонслужби, пов’язані із затриманням та конвоюванням, у розмірі понад 1,3 мільйона гривень, а 3 судна, за рішеннями судів, конфісковані на користь держави. переглянути усі фото >>>>>

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси