Викрито злочинну групу, яка незаконно переправляла моряків через кордон

НАЗАД
10 травня 2017 14:35

В результаті оперативно проведених заходів за ініціативою оперативних підрозділів ОРУ Південного регіонального управління Держприкордонслужби України правоохоронним органам вдалося викрити та припинити злочинну діяльність організовану групу осіб, яка прот

В результаті оперативно проведених заходів за ініціативою оперативних підрозділів ОРУ Південного регіонального управління Держприкордонслужби України правоохоронним органам вдалося викрити та припинити злочинну діяльність організовану групу осіб, яка протягом двох років займалася незаконним переправленням моряків через державний кордон України.

Переправлення моряків правопорушники здійснювали впродовж 2015-2017 років через закриті пункти пропуску на тимчасово окуповані території півострову Крим.

Викрити злочинне угруповання вдалося завдяки злагодженій співпраці оперативних співробітників Південного регіонального управління Держприкордонслужби України, Головного управління Національної поліції в Автономній Республіці Крим під процесуальним керівництвом прокуратури Автономної Республіки Крим.

Так, вчора, 9 травня, за місцем діяльності вказаної групи осіб, у Одесі та Херсоні, були проведені обшуки. Також були проведені оперативні заходи і за місцем проживання організатора та двох виконавців.

В результаті обшуків правоохоронці вилучили документи та предмети, що підтверджують протиправну діяльність - печатки, штампи, кліше, у тому числі російських підприємств, фальшиві перепустки, а також грошові кошти.

Як стало відомо, за вказаний період організатори каналу незаконно переправили через тимчасово закриті пункти пропуску державного кордону майже 100 жителів Одеської та Херсонської областей.

На даний час вирішується питання щодо повідомлення учасникам організованої групи про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.332 КК України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

За вчинення інкримінованих злочинів їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від семи до дев’яти років з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси