(ВІДЕО) Спільна група правоохоронців викрила та припинила канал вивозу з України незаконно вирубаного лісу-кругляку

НАЗАД
01 вересня 2016 10:19

30 серпня офіцерами оперативно-розшукового управління Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України, спільно із співробітниками Управління Економічного Захисту в Одеській області Національної Поліції України та прокуратури Оде

30 серпня офіцерами оперативно-розшукового управління Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України, спільно із співробітниками Управління Економічного Захисту в Одеській області  Національної Поліції України та прокуратури Одеської області, на території Державного підприємства «Білгород-Дністровський морський торгівельний порт» виявлено лісопродукцію, яку готували до незаконного вивозу за межі України.

Спільна група правоохоронців діяла на підставі доручення слідчого СУ ГУНП України в Одеській області, в рамках досудового розслідування кримінального провадження за ч. 2 ст. 364 КК України.

В приміщеннях приватних підприємств, які знаходяться на території порту, проведено санкціоновані обшуки, в ході яких виявлено та вилучено бухгалтерську документацію, первинні документи про походження лісопродукції,  а також сосновий пиловник (ліс-кругляк).

Варто зауважити, що на момент виявлення ліс-кругляк не мав обов’язкового маркування лісгоспів, що свідчить про його можливу незаконну вирубку. Так само незаконно його намагалися вивезти з України. За попередніми підрахунками  виявлено біля 500 м³ деревини на загальну суму у понад 600 тисяч гривень.

Разом з тим, спільні дії правоохоронців дозволили не лише дискредитувати незаконний канал, а й викрити злочинні дії посадових осіб      відповідних контролюючих органів.

Задіяне у схемі підприємство через підставні кампанії закуповувало в лісгоспах України незаконно вирубану лісопродукцію, розраховуючись готівкою. Водночас, використовуючи корупційні зв’язки, отримувало підроблені сертифікати щодо походження деревини. 

Згодом, за попередньою домовленістю посадовцями митної служби та управління лісового і мисливського господарства області вивезення лісу здійснювалося без необхідного маркування із заниженням собівартості обсягу та якісних показників. 

На даний час слідчі дії тривають.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси