(ВІДЕО) Прикордонна академія та Навчальний центр взяли участь в акції «Радіодиктант національної єдності»

НАЗАД
09 листопада 2017 16:22

Сьогодні ж стартує Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика, щорічна кількість учасників якого понад 5 млн із 20 країн світу.

День української писемності та мови – це свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. У цей день за традицією відзначають найкращих популяризаторів українського слова, заохочують видавництва, які випускають літературу українською мовою.

Сьогодні ж стартує Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика, щорічна кількість учасників якого понад 5 млн із 20 країн світу.

У День української писемності та мови, на Українському радіо традиційно відбувається радіодиктант національної єдності. Цю акцію започатковано у 2000 році. У цьому році у заході, який відбувся за підтримки керівництва академії, взяли участь понад 2000 чоловік. Персонал Національної академії Державної прикордонної служби України ім. Богдана Хмельницького вкотре долучається до цієї акції.

Командування академії на чолі з ректором, генерал-майором Олегом Шинкаруком, викладачі, працівники, слухачі, курсанти і студенти зібралися в конференц-залі, для того, щоб долучитися до акції, продемонструвати свою єдність та перевірити грамотність.

Усі учасники акції переглянули короткий репортаж про те, як відбувався радіодиктант у 2016 році, згадали деякі правила правопису разом з Олександром Авраменком, який диктував текст і в цьому році, а потім під диктовку написали текст.

Варто додати, що у цьому році викладачі кафедри педагогіки та соціально-економічних дисциплін активно популяризували День української писемності та мови в академії. Було започатковано академічний конкурс знавців української мови серед усього персоналу академії, за результатами якого незабаром буде оголошено переможців та їх заохочення.

А напередодні проводився конкурс знавців української мови серед курсантів. Викладачі ознайомили курсантів з історією відзначення цього свята, розповіли про розвиток української писемності, української рукописної книги, про найвідоміших українських друкарів. Курсанти переглянули фільм про життя та подвиг Несторі-Літописця, а потім позмагалися у знаннях української мови і літератури.

Загалом майбутні офіцери-прикордонники завжди беруть активну участь у конкурсах знавців української мови.

Не залишилися осторонь і прикордонники Навчального центру. Викладачі, працівники центру, військовослужбовці курсів і усі охочі зібралися в бібліотеці закладу, для того, щоб долучитися до акції, перевірити свою грамотність, згадати правила орфографії та пунктуації. Спільне написання демонструвало єдність усіх, хто любить і шанує українське слово.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси