(ВІДЕО) На Сумщині прикордонники затримали двох молдован, які організували переміщення автомобіля з Європи до Росії за підробленим документом

НАЗАД
18 квiтня 2017 13:15

Учора прикордонники відділу «Юнаківка» Сумського загону запобігли спробі незаконного переміщення через кордон автомобіля за підробленим документом.

Учора прикордонники відділу «Юнаківка» Сумського загону запобігли спробі незаконного переміщення через кордон автомобіля за підробленим документом.

Так, пізно ввечері у пункт пропуску «Юнаківка» на виїзд до Росії прибув легковий автомобіль марки «Мерседес» болгарської реєстрації 1997 року випуску під керуванням громадянина Молдови.

Під час здійснення оформлення автомобіля прикордонний наряд виявив, що доручення на право керування транспортним засобом містить явні ознаки підробки. Охоронці кордону вирішили ретельно оглянути автомобіль, і вже невдовзі, в ході проведення поглибленого огляду, під обшивкою багажного відділення виявили печатку нотаріуса Республіки Болгарії, саме якою і була завірена довіреність на право керування даним транспортним засобом.

Згодом до пункту пропуску «Юнаківка» в пішому порядку на вихід з України прибув ще один громадянин Молдови, який під час проходження прикордонного контролю помітно хвилювався. Як з’ясувалося, він мав на це підстави, адже під час огляду його особистих речей було виявлено коробочку з подушечкою для штемпельної фарби, на якій були сліди від печатки, яка,  скоріш за все, була виявлена в автомобілі «Мерседес».

В ході проведення фільтраційних заходів чоловік зізнався вартовим кордону, що заробляє собі на життя тим, що на замовення переганяє автомобілі з Європи до Росії. В даному випадку, під’їжджаючи до пункту пропуску «Юнаківка» разом зі своїм напарником, він пересадив його за кермо, так як саме на нього було виписане підроблене доручення на право керування автомобілем, а сам він вирішив перетнути кордон пішки.

Наразі про протиправне діяння, що містить ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України, повідомлено співробітників Національної поліції, які і з’ясовують усі обставини виявленого правопорушення.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси