Вічна пам'ять Дмитру Ященку

НАЗАД
15 березня 2023 08:59

Дмитро Ященко народився і виріс на Чернігівщині. Після закінчення технікуму деякий час працював на деревообробному підприємстві.

У 2016 році вступив на військову службу за контрактом до однієї з військових частин ЗСУ. Однак Дмитро дуже хотів бути прикордонником, пройшов відбір і згодом його бажання здійснилось – він став військовослужбовцем Чернігівського прикордонного загону.

Майже одразу Дмитро зголосився проходити службу в районі проведення операції Об’єднаних сил в одному з прикордонних загонів на Донеччині.

24 лютого 2022 року прикордонник зустрів на службі, неподалік лінії зіткнення на Донецькому напрямку. У перші місяці наступу російської армії Дмитро брав участь у боях, успішно стримуючи ворога.

Пізніше його підрозділ був переміщений на відновлення на одну з ділянок державного кордону. За цей час рух окупантів змінився, а тому Дмитро зі своїми побратимами повернувся вже на Бахмутський напрямок. З січня цього року найзапекліші бої точаться саме там.

На початку лютого прикордонник виконував бойові завдання на оборонних позиціях в районі Бахмута. У ті дні підрозділи ПВК «Вагнер» раз за разом здійснювали, за підтримки мінометів та артилерії, масовані штурми позицій Сил оборони.

Під час одного з обстрілів ворожий снаряд розірвався поруч із Дмитром, в результаті чого він отримав несумісні з життям поранення.

Наказом Голови ДПСУ сержанту Дмитру Ященку було посмертно присвоєно звання «старший сержант».

Схиляємо голови перед подвигом Дмитра. Світла пам’ять Герою та вічний спокій. Герої не вмирають! Слава Україні!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси