В рамках реалізації міжнародного проекту Держприкордонслужба отримала обладнання для РХБ захисту

НАЗАД
17 лютого 2017 14:14

Розпочалась практична реалізація міжнародного проекту між Держприкордонслужбою України та Федеральним управлінням із захисту населення та допомоги при катастрофах і стихійних лихах Німеччини.

Розпочалась практична реалізація міжнародного проекту між Держприкордонслужбою України та Федеральним управлінням із захисту населення та допомоги при катастрофах і стихійних лихах Німеччини.

Робота над зазначеним проектом розпочалася у листопаді 2014 року. Тоді під час засідань робочої групи Групи Семи «Глобальне партнерство проти розповсюдження зброї та матеріалів масового знищення», що відбулося у Берліні було започатковано проект щодо розширення технічних можливостей підрозділів радіаційного, хімічного та біологічного захисту Держприкордонслужби України та їх забезпечення сучасними приладами. Сьогодні робота над проектом здійснюється відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України про схвалення проекту Угоди між урядами України та Федеративної Республіки Німеччина про співробітництво у сфері біологічної та хімічної безпеки і ядерного, радіологічного захисту.

В рамках зазначеного проекту Державною прикордонною службою України отримано першу частину технічної допомоги на загальну суму майже 415 тисяч євро. Зокрема, відомству було передано 25 одиниць ручних детекторів «ChemPro 100i» та 200 одиниць GPS модулів «ChemPro 100».

В подальшому  отримані технічні засоби будуть направлені в прикордонні підрозділи, що знаходяться в районі проведення АТО для посилення протидії незаконному переміщенню з неконтрольованої території та подальшого розповсюдженню на території України небезпечних матеріалів чи речовин. Крім того, зазначене обладнання суттєво розширить технічні можливості Держприкордонслужби України, в тому числі під час реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з викидом небезпечних речовин.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси