В рамках проекту TWINING делегація Держприкордонслужби ознайомилася з практиками інтегрованого управління кордонами Німеччини

НАЗАД
17 лютого 2017 12:12

В рамках реалізації заходів передбачених міжнародним проектом TWINING в період з 13 по 17 лютого 2017 року делегація Держприкордонслужби відвідала з ознайомчим візитом Президію Федеральної Поліції Федеративної Республіки Німеччина в місті Потсдам.

В рамках реалізації заходів передбачених міжнародним проектом  TWINING в період з 13 по 17 лютого 2017 року делегація Держприкордонслужби відвідала  з ознайомчим візитом Президію Федеральної Поліції Федеративної Республіки Німеччина в місті Потсдам. Головною метою заходу було ознайомлення з кращими практиками стратегічного планування та побудови інтегрованого управління кордонами держав-членів ЄС.

Під час  перебування української делегації представники ФРН зосередили свою увагу на основних завданнях, які виконує цей правоохоронний орган, та усіх етапах інтегрованого управління кордонами, зокрема кращих практиках  функціонування чотирирівневої системи контролю за в’їздом.

Крім теоретичних положень представники Держприкордонслужби мали можливість ознайомитись з практичною реалізацією інтегрованого управління кордонами у територіальному інспектораті Федеральної поліції в місті Франкфурті на Одрі з питань міжвідомчої на міжнародної взаємодії під час спільного патрулювання, в спільному німецько-польському контактному пункті  «Светсько» з питань обміну інформацією та в міжнародному аеропорту Берліна з питань організації реадмісії осіб та профілювання ризиків.

Зі слів Директора міжнародного Департаменту  Президії Федеральної Поліції правоохоронці Німеччини приділяють вагоме значення інтегрованому управлінню кордонами і проект TWINING є ключовим механізмом допомоги прикордонній службі України у провадженні кращих європейських практик.

Відмітимо, що українське прикордонне відомство є послідовним та активним у імплементації найбільш ефективного досвіду держав - членів ЄС, саме тому виконання заходів передбачених проектом TWINING дозволить вести рівноправний діалог з європейською спільнотою.

Також нагадаємо, проект, який реалізується прикордонними відомствами Німеччини, Литви та Польщі, був розпочатий наприкінці 2016 року, а його активні етапи проходили в Україні за участі широкого загалу європейських експертів.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси