(ВІДЕ) В рамках навчань «Sea Breeze-2016» прикордонники вперше відпрацювали безпарашутне десантування з гелікоптеру у відкрите море

НАЗАД
20 липня 2016 15:39

Сьогодні, в рамках активної морської фази багатонаціональних навчань «Sea Breeze-2016» морські прикордонники вперше відпрацювали безпарашутне десантування з гелікоптеру у відкрите море. Бійці відділу спеціальних дій на воді Одеського загону морської охоро

Сьогодні, в рамках активної морської фази багатонаціональних навчань «Sea Breeze-2016» морські прикордонники вперше відпрацювали безпарашутне десантування з гелікоптеру у відкрите море. Бійці відділу спеціальних дій на воді Одеського загону морської охорони з 7-метрової висоти на швидкості близько 30 км/год виконували стрибки у завданому районі.

За легендою навчань, саме так мають висуватися передові штурмові групи, завдання яких з моря взяти під контроль стратегічно важливі об'єкти - порти, гідротехнічні споруди. Штурмова група з 8 бійців у надлегкому спорядженні (гідрокостюм, ласти, маска), десантувавшись з гелікоптера, мала приховано, використовуючи навички підводного плавання без спеціального обладнання, дістатися завданого об'єкта та нейтралізувати вахтову службу в режимі «тиші». Озброєння та спорядження дайверів мінімальне, окрім водолазного ножа – лише прийоми рукопашного бою та вміння швидко нейтралізувати противника, не давши йому викликати допомогу.

Вправу прикордонники виконали добре. А значить, двомісячна підготовка, що передувала відповідальним стрибкам була ефективною. Бійці спецпідрозділу виконували імітаційні стрибки з 5-ти та 10-ти метрових вишок у басейн, проходили теоретичні курси та відпрацьовували механізм десантування спочатку на землі.

Програмою цьогорічного «Sea Breeze-2016» передбачено багато елементів, виконання яких раніше не практикувалося. Так, морські прикордонники – єдині, хто відпрацював такий складний й небезпечний елемент. Однак, і з’явився він у плані навчань, саме завдяки ініціативи прикордонного відомства.

Командир штурмової групи привітав своїх бійців із повітряним «хрещенням» та відзначив, що участь у таких масштабних навчаннях дозволяє суттєво підвищувати рівень підготовки персоналу і розширювати сферу застосування підрозділу.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси