В органах і підрозділах Держприкордонслужби проходить «Всеукраїнський тиждень права»

НАЗАД
07 грудня 2017 15:49

З 04 по 10 грудня 2017 року на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України в органах і підрозділах Державної прикордонної служби проводиться «Всеукраїнський тиждень права». Захід проходить включаючи День прав людини - 10 грудня, коли Генеральною Ас

З 04 по 10 грудня 2017 року на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України в органах і підрозділах Державної прикордонної служби проводиться «Всеукраїнський тиждень права». Захід проходить включаючи День прав людини - 10 грудня, коли Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році було проголошено Загальну декларацію прав людини.

Під час тижня права проводяться заняття, бесіди, круглі столи, вирішення юридичних кейсів, присвячених проблемам прав людини та захисту прав учасників антитерористичної операції і членів їхніх сімей за участю громадськості, діячів науки і культури, а також книжкові та інформаційні виставки.

Серед заходів, що проходять у Держприкордонслужбі під час «Всеукраїнського тижня права», в рамках взаємодії з управлінням Державної міграційної служби України в Хмельницькій області, 4 грудня 2017 року у Національній академії було організовано круглий стіл на тему «Взаємодія органів Державної прикордонної служби України з підрозділами Державної міграційної служби України в сфері дотримання шукачів притулку», в якому взяла участь завідуюча сектору з питань шукачів захисту та соціальної інтеграції Валентина  Возовик.

Під час круглого столу з викладачами правових кафедр Національної академії та слухачами факультету керівних кадрів були обговорені актуальні питання дотримання прав шукачів притулку в Україні, процедурні аспекти взаємодії із зазначених питань Державної прикордонної служби України та Державної міграційної служби України.

 Крім того, для студентів Національної академії Головним територіальним управлінням юстиції у Хмельницькій області було проведено турнір серед студентів-правників вищих навчальних закладів області. 

За перемогу змагалися команди студентів  Національної академії Державної прикордонної служби України імені Б. Хмельницького, Хмельницького університету управління та права, Хмельницького інституту МАУП та Хмельницького інституту соціальних технологій Університету «Україна». Перед учасниками було поставлено ряд завдань різного рівня складності, під час виконання яких юні правники проявили високий рівень знань з різних галузей права.

На завершення інтелектуального турніру, в якому студенти академії посіли друге місце, начальник управління юстиції Віктор Худняк зазначив: «Я радий, що сьогодні тут зібралися ті, кого об’єднують спільні цінності та ті, хто зможе захистити права людини на професійному рівні».

У межах «Всеукраїнського тижня права» в Національній академії також планується провести виставку видань та добірок літератури про права людини, зустрічі з представниками державних органів та громадських організацій, що здійснюють свою діяльність у сфері захисту прав людини, дискусійні платформи та інші інформаційні заходи із зазначеної тематики.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси