В Одесі завершилися багатонаціональні навчання «Сі Бриз-2017»

НАЗАД
23 липня 2017 13:17

В Одесі закінчилися багатонаціональні навчання «Сі Бриз-2017», які тривали з 10 до 23 липня.

 В Одесі закінчилися багатонаціональні навчання «Сі Бриз-2017», які тривали з 10 до 23 липня.

Варто зазначити, що в рамках навчань залучалися до 30 кораблів і катерів Військово-Морських Сил Збройних Сил України, США, Туреччини, Румунії та Грузії. Крім того, участь у навчаннях брали представники Збройних сил Азербайджану, Болгарії, Бельгії, Великобританії, Грузії, Канади, Молдови, Литви, Норвегії, Польщі та Греції.  

Також у багатонаціональних навчання брали участь українські прикордонники, зокрема корабельно-катерний склад Одеського загону морської охорони, літаки «Diamond», гелікоптер Мі-9 Одеської Окремої авіаційної ескадрильї  і військовослужбовці відділу спеціальних дій на воді Одеського загону морської охорони та прикордонної комендатури швидкого реагування «Ізмаїл» Державної прикордонної служби України.

Під час церемонії закриття «Sea Breeze-2017», керівництво навчань   відзначило, що цьогорічні маневри відрізнялися від усіх попередніх за рівнем складності, що значно зріс. І саме такі заходи зміцнили взаємодію і додали регіональної безпеки та стабільності. Як зазначив капітан 1 рангу Метью Леман, кожна країна-учасниця може пишатися результатами навчання, а Україна, як країна-господар, і яка проводить ці навчання ще з 1990-х років, може пишатися найбільше.

Особливими відзнаками було відмічено участь корабельно-катерного складу Морської охорони Держприкордонслужби.

Навчання цього разу була насичені, як доволі звичними завданнями, що традиційно відпрацьовуються Військово-морськими силами країн-учасниць та корабельно-катерним складом Морської охорони Держприкордонслужби, так і тією самою "вільною грою".

Особливістю участі корабельно-катерного складу Морської охорони Держприкордонслужби традиційно є те, що паралельно із виконанням завдань з навчань, бойові одиниці несуть справжню прикордонну службу в територіальному морі та у Виключній (морській) економічній зоні України.

Варто зауважити, що  план навчань був повістю реалізований. А вже наприкінці навчань ініціативна група анонсувала ще більш насичені навчання «Sea Breeze-2018», розробка яких почнеться вже за кілька місяців.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси