В Одесі відбулось засідання Головних Прикордонних Уповноважених України та Румунії

НАЗАД
12 березня 2013 09:49

6 березня, в місті Одеса відбулася зустріч Голови Державної прикордонної служби України Миколи Литвина та Генерального інспектора прикордонної поліції Румунії Іоана Буди.

Сьогодні, 6 березня, в місті Одеса відбулася зустріч Голови Державної прикордонної служби України Миколи Литвина та Генерального інспектора прикордонної поліції Румунії Іоана Буди. Під час заходу  керівники прикордонних відомств проаналізували обстановку на українсько-румунському державному кордоні, обговорили кроки подальшої співпраці, а також стан виконання попередніх домовленостей.

Під час зустрічі констатувалось, що обстановка на державному кордоні стабільна та контрольована, але водночас  залишається актуальною проблема незаконної міграції та контрабанди тютюнових виробів.

Також в ході зустрічі було розглянуто  питання функціонування пунктів пропуску. Було відмічено, що  у минулому році забезпечено належний пропуск осіб та  транспортних засобів через кордон. Крім того, під час зустрічі було наголошено, що в рамках міжурядової Угоди укладеної у серпні 2012 року погоджено відкриття пунктів пропуску для міжнародного сполучення, які раніше мали статус місцевих, а саме "Руська – Ульма", "Красноїльськ – Вікову де Сус", "Дяківці – Раковець". Керівники прикордонних відомств погодились, що відкриття цих пунктів пропуску для міжнародного сполучення суттєво збільшить загальну пропускну спроможність та створить для громадян більш комфортні умови під час перетину державного кордону.

У рамках зустрічі було розглянуто питання запровадження спільного патрулювання на українсько-румунському державному кордоні.  Для узгодження позицій щодо запровадження спільного патрулювання українською стороною було запропоновано  взяти участь у робочій зустрічі експертів прикордонних відомств обох сторін.

«Впевнений, що запровадження спільного патрулювання дозволить підвищити оперативність реагування на зміни обстановки і в цілому буде сприяти подальшому підвищенню ефективності охорони українсько-румунського державного кордону» – сказав під час свого виступу Микола Литвин.

Також Голова Державної прикордонної служби України подякував своєму колезі за оперативну взаємодію і своєчасний обмін інформацією в рамках Форуму Чорноморського прикордонного співробітництва та запропонував здійснити обмін візитами кораблів Морської охорони та Берегової охорони з метою проведення спільних двосторонніх тренувань з обміну досвідом у правоохоронних питаннях.       У свою чергу румунська сторона висловила готовність до поширення досвіду з реалізації нових проектів, європейських систем охорони кордону та здійснення прикордонного контролю. У зв'язку з цим була представлена система EUROSUR (інтегрованої охорони зовнішнього кордону ЄС), а також можливість участі в цьому проекті країн-сусідів ЄС. Наступну зустріч сторони домовились провести  у 2014 році у Румунії.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси