В Одесі відбулася зустріч Голови Держприкордонслужби України та Командувача Служби охорони державного кордону при МВС Литовської Республіки

НАЗАД
12 липня 2017 16:07

Сьогодні у місті Одеса відбулась зустріч Голови Державної прикордонної служби Віктора Назаренко та Командувача Службою охорони державного кордону при МВС Литовської Республіки Ренатасом Пожелою.

Сьогодні у місті Одеса відбулась зустріч Голови Державної прикордонної служби Віктора Назаренко та Командувача Службою охорони державного кордону при МВС Литовської Республіки Ренатасом Пожелою.

На початку зустрічі Ренатас Пожела наголосив на зразкових відносинах між прикордонними відомствами Литви та України і особисто привітав Україну з набуттям права на безвізові поїздки  в країни – члени ЄС.

У свою чергу Голова Держприкордонслужби України зазначив, що прикордонне відомство Литви – один із надійних партнерів Держприкордонслужби України.

Говорячи про перші результати безвізу, Голова Держприкордонслужби також відзначив, що «завдяки високому рівню довіри з боку ЄС  та доброзичливим і партнерським відносинам з прикордонними відомствами суміжних держав, ситуація з кількістю відмов у перетині кордону з ЄС порівняно з загальною кількістю подорожуючих мінімальна».

У  ході зустрічі Ренатас Пожела зауважив, що «наразі на розгляді Уряду Литви знаходиться законопроект, який надасть змогу військовослужбовцям Держприкордонслужби, які брали участь в АТО, проходити реабілітацію в медичних закладах Литви за рахунок литовської сторони».

Українська та литовська делегації обговорили  обстановку на державних кордонах України та Литовської Республіки, завдання, які покладаються на обидва відомства, напрямки реформування, а також напрями покращення співробітництва прикордонних відомств України і Литовської Республіки.

Також Сторони обговорили основні загрози прикордонній безпеці, з якими стикаються прикордонні відомства обох держав та способи їх найбільш ефективного подолання. Крім того, під час зустрічі було наголошено на необхідності посилення співпраці між прикордонними відомствами та обміну досвідом охорони морських рубежів та інженерно-технічного облаштування кордону.

За результатами зустрічі підписано План розвитку співробітництва між Державною прикордонною службою України та Службою охорони державного кордону при МВС Литовської Республіки на 2017–2018 роки, а також Протокол робочої зустрічі керівників прикордонних відомств України та Литовської Республіки.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси