В Одесі попрощалися з воїном-прикордонником, який загинув під Бахмутом

НАЗАД
23 сiчня 2023 13:21

Капітан Павло Загниборода загинув 21 січня, виконуючи бойове завдання у складі медичної евакуаційної групи.

Павло народився у Вінниці. У цивільному житті він був лікарем-терапевтом. У 1997 році з відзнакою закінчив Вінницький національний медичний університет ім. М.І. Пирогова. Був активним учасником Революції гідності. У 2014 році з Майдану пішов добровольцем на фронт та потрапив до лав 79 окремої аеромобільної бригади, де проходив службу на посаді начальника медичної служби батальйону. Демобілізувався у 2015 році.

З початком повномасштабного вторгнення московитів, одразу, в березні 2022 року, знову повернувся допомагати побратимам. Цього разу приєднався до лав загону Морського охорони ДПСУ, а у травні – до 10 мобільного прикордонного загону Держприкордонслужби.

У боях за Бахмут 48-річний Павло Загниборода проявив неабиякий героїзм і сталеву витримку. Він, як і багато інших медиків на війні, мав звичайний позивний – Док. Але людиною був незвичайною, бо не тільки сам успішно справлявся з будь-яким бойовим завданням та стійко долав труднощі, а й як лікар у потрібний момент професійно надавав бійцям допомогу, яким вселяв впевненість та надію, що все буде добре. 

«І навіть вірусні і застудні хвороби ми разом з ним долали швидко. Порція  жартів, мовляв якийсь у вас тут «бахмутський синдром», та порція ліків, і він швиденько всіх витягував й ставив у стрій», - пригадує один з побратимів Павла.

Того пекельного ранку 21 січня Док виконував бойове завдання у складі медичної евакуаційної групи. Під час ворожого артилерійського обстрілу медик, на жаль, отримав численні поранення, які виявилися несумісними з життям.

Наказом Голови Держприкордонслужби Павлу Загнибороді присвоєно чергове військове звання «майор» (посмертно).

У Павла залишились дружина і сестра – які також лікарі, та син, який нині боронить Україну у складі Збройних Сил України.

Церемонія прощання відбулась сьогодні в Одесі – в Соборі Різдва Христового Православної Церкви України. В останню путь Героя прийшли провести рідні, друзі та колеги по службі. Поховають Павла на кладовищі в Одесі.

Вічна слава і пам’ять, Брате! Спочивай з миром! Вірою і правдою!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси