(ВІДЕО)В Ізмаїлі пройшли спільні навчання моряків-прикордонників України та Румунії

НАЗАД
25 листопада 2016 13:32

В Ізмаїльському навчально-тренувальному загоні морської охорони пройшли спільні навчання представників прикордонних відомств України та Румунії.

В Ізмаїльському навчально-тренувальному загоні морської охорони пройшли спільні навчання представників прикордонних відомств України та Румунії.

Моряки-прикордонники Державної прикордонної служби України та Берегової охорони Прикордонної поліції Румунії протягом тижня прослухали навчальний курс за темою «Техніка індивідуального виживання», а також взяли безпосередню участь у його практичній частині. Навчання проходили на базі морського прикордонного навчального закладу та на судні-тренажері «Новий Донбас» навчального центру ПрАТ «Українське дунайське пароплавство».

Зі слухачами курсу було проведено практичні заняття з боротьби за живучість надводного корабля (судна), порятунку людського життя на воді та відпрацювання питань надання первинної медичної допомоги. Кожен з них практично відпрацював питання боротьби з пожежею на судні, навчився використовувати як індивідуальні, так і колективні засоби рятування на воді. Також опановували спуск на воду рятувальних шлюпок та плотів, запуск їх двигунів та відпрацював стрибки у воду із рятувальними засобами.

Такі навчальні курси між відомствами країн проходять не вперше. Це останій курс, що проводився в рамках Плану співпраці між Ізмаїльським навчально-тренувальним загоном морської охорони Державної прикордонної служби України та Центром підготовки персоналу з навігації Берегової охорони Прикордонної поліції Румунії на 2015 – 2016 роки. Проте співпраця між навчальними закладами обох відомств не завершується. У наступному році згідно Плану співпраці на 2017 рік заплановано проведення 2 курсів, які пройдуть як на базі українського, так і румунського прикордонних навчальних закладів.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси