В горах на Прикарпатті прикордонники затримали чотирьох незаконних мігрантів

НАЗАД
12 липня 2016 11:28

Прикордонники відділу «Сянки» Мостиського загону затримали чотирьох вихідців з північної Африки, які пропонували гроші мешканцям прикордоння аби дістатися Польщі.

Прикордонники відділу «Сянки» Мостиського загону затримали чотирьох вихідців з північної Африки, які пропонували гроші мешканцям прикордоння аби дістатися Польщі.

Інформацію про молодих чоловіків арабської зовнішності, які в одному із сіл Турківського району Львівської області допитувалися у місцевих як дістатися кордону, прикордонники отримали учора. Невідомі пропонували одному із жителів прикордонного села грошову винагороду, аби той провів їх до самого кордону з Республікою Польща.

Чоловік «погодився» на таку пропозицію типових незаконних мігрантів, попросив зачекати біля його будинку, мовляв аби переодягнутися, а сам тим часом зателефонував прикордонникам. Невідомі, не дочекавшись свого провідника, самостійно попрямували до кордону, однак вже за кілька хвилин були затриманні групою реагування відділу прикордонної служби. Затриманими виявились четверо громадян Алжиру, які при собі мали посвідки на тимчасове проживання на території України та повідомили прикордонникам, що прибули в Україну легально і вступили на перший курс навчання до одного із вишів Харкова. Однак замість того, аби здобувати освіту в Україні, вони обрали інший шлях – незаконну мандрівку до західної Європи.

Наразі алжирців затримано в адміністративному порядку, стосовно горе-студентів складено протоколи про адміністративне правопорушення за частиною 2 статті 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України», вчинені групою осіб. Рішення по справі прийматиме суд.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси