В Держприкордонслужбі відзначили заслужену спортсменку-прикордонницю Інесу Кравець

НАЗАД
24 березня 2017 17:13

В Адміністрації Державної прикордонної служби України вшанували заслужену спортсменку-прикордонницю Інесу Кравець у зв’язку з закінченням її військової служби в лавах прикордонного відомства.

Сьогодні в Адміністрації Державної прикордонної служби України вшанували заслужену спортсменку-прикордонницю Інесу Кравець у зв’язку з закінченням її військової служби в лавах прикордонного відомства.

Талановита спортсменка, неперевершена рекордсменка, Олімпійська чемпіонка Атланти 1996–го в потрійному стрибку, срібна призерка Олімпійських ігор в Барселоні у стрибках в довжину, Чемпіонка світу 1991, 93, та 95-го років, володар кубка світу 1994, Чемпіонка Європи 92-го, багаторазова призерка чемпіонатів Європи та світу – це далеко не всі заслуги заслуженого майстра спорту України, полковника Державної прикордонної служби України Інеси Кравець.

Вона з раннього дитинства жила спортом. Народилася і виросла в Дніпропетровську в сім'ї відомих тренерів.

22 роки тому Інеса Кравець встановила світовий рекорд в секторі потрійного стрибка. Сталося це 10 серпня 1995 року на чемпіонаті світу в Швеції. Перші дві спроби були зіпсовані заступами. Зате третя, вирішальна, виявилася неперевершеною – 15 метрів 50 сантиметрів. Світове досягнення було побито одразу на 41 сантиметр.

Інеса Кравець здобувала перемогу за перемогою на різних міжнародних та вітчизняних аренах і з гордістю вдягала зелений кашкет, демонструючи приналежність до прикордонного відомства.

Під час заходу перший заступник Голови Державної прикордонної служби України Василь Серватюк зазначив, що Інеса Кравець це особистість, що стала символом епохи, а її досягнення назавжди вписані у історію світового спорту. «Після 23 років сумлінної та самовідданої служби на благо Батьківщини, ми проводжаємо Інесу Кравець в запас. Ми пишаємось тим, що у лавах нашого відомства проходила службу така талановита і надзвичайна людина», - зазначив він.

В цей день спортсменку було відзначено відомчою медаллю «20 років сумлінної служби», вітальною адресою від Голови Держприкордонслужби Віктора Назаренка, а також заохочувальною відзнакою фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» України «Почесний динамівець».

Присутня на заході член Виконкому Національного олімпійського комітету Олена Говорова відмітила, що свого часу їй пощастило виступати разом з титулованою спортсменкою та подякувала Інесі Кравець за підтримку. Також вона вручила заохочення від Національного олімпійського комітету.

В свою чергу Інеса Кравець зазначила, що безмежно вдячна за надану підтримку, яка тривала протягом 23 років під час її перебування в спортивній команді прикордонного відомства. «Мені завжди було приємно виступати за прикордонників і завжди було хороше відношення до мене. Не було жодного випадку, щоб мені не надали підтримку, коли я потребувала допомоги», - сказала титулована спортсменка-прикордонниця.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси