В Держприкордонслужбі триває робота з інженерно-технічного облаштування українсько-російської ділянки кордону

НАЗАД
21 липня 2016 18:20

Державна прикордонна служба України продовжує здійснювати системні заходи з посилення інженерно-технічного облаштування державного кордону в межах виділеного фінансування.

Державна прикордонна служба України продовжує здійснювати системні заходи з посилення інженерно-технічного облаштування державного кордону в межах виділеного фінансування.

Так у 2015 році Державним бюджетом було виділено 400 мільйонів гривень, які реалізовані в повному обсязі та за призначенням. У відповідності до Плану заходів інженерно-технічного облаштування українсько-російського державного кордону, територій, прилеглих до районів проведення антитерористичної операції та Автономної Республіки Крим, що затверджений розпорядженням Кабінету Міністрів України від 14.05.2015 № 439-р, роботи проводилися в межах Чернігівської та Харківської областей.

Загалом протягом минулого року було обладнано понад 230 км протитанкових ровів, 45 км контрольно-слідової смуги, 116 км рокадних доріг та майже 75 км захисної огорожі, встановлено спостережні вежі. Крім того, облаштовано опорні пункти для особового складу та захисні споруди для пасажирів у пунктах пропуску, закуплено технічні засоби, розгорнуто системи відео-технічного контролю та ураження і багато іншого. Також придбано 4 рухомі бойові модулі «Тритон».

Елементи інтегрованої системи охорони державного кордону на ділянці Харківського прикордонного загону презентувалися експертам дипломатичних представництв іноземних держав, акредитованих в Україні, та міжнародних організацій. Іноземні делегати висловили свої схвальні відгуки від побаченого.

Цього року, у відповідності до Плану, роботи заплановано закінчити  в межах Харківської та розпочати в Луганській областях. На даний момент бюджетом для їх виконання передбачено 200 мільйонів гривень, з яких отримано 60 мільйонів гривень.

Реалізація Плану інженерно-технічного облаштування українсько-російського кордону дозволить Україні захистити свою територію, в першу чергу – від незаконного перетину кордону, переміщення товарів, зброї та наркотиків, а також проникнення диверсійних груп та нелегальних мігрантів.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси