У Держприкордонслужбі проводять заходи з вшанування пам’яті загиблих героїв-прикордонників

НАЗАД
08 серпня 2016 13:09

Два роки тому, 7 серпня 2014 року, після закінчення 22-денної героїчної оборони державного кордону прикордонники та військовослужбовці ЗС України здійснили організований прорив із оточення в районі ППр «Довжанський». Під час виходу колона зведеного підро

Два роки тому, 7 серпня 2014 року,  після закінчення 22-денної героїчної оборони державного кордону прикордонники та військовослужбовці ЗС України здійснили організований прорив із оточення в районі ППр «Довжанський». Під час виходу колона зведеного підрозділу була піддана масованому артилерійському обстрілу.

Сьогодні в Адміністрації Державної прикордонної служби України день розпочався із вшанування пам’яті прикордонників, які героїчно загинули під час тих трагічних подій. Голова Держприкордонслужби Віктор Назаренко, зазначив, що «…у тому бою 10 наших побратимів загинули, ще 36 отримали поранення, 5 – зникли безвісти. Це – найбільші втрати прикордонників впродовж однієї операції з початку російської агресії. Ми з болем у серці згадуємо імена наших полеглих воїнів: капітана  Сергія ЛИФАРА, старших прапорщиків: Віктора ДІХТІЄВСЬКОГО, Ігоря ПРИСЯЖНЮКА, сержанта Олега КИСЛИЦЬКОГО, старшого матроса Євгена КОЛІСНИЧЕНКА, молодших сержантів: Миколу АНТИПОВА, Сергія БОЙКА, Олександра ЗАЙЦЯ, солдатів: Віктора КУМАНОВСЬКОГО та Віталія ПТІЦИНА».

Увесь керівний склад Адміністрації, регіональних управлінь та органів охорони кордону схилив голови в пам'ять про полеглих бійців…  

Вчора заходи з вшанування відваги, сили духу і стійкості Героїв-прикордонників, які віддали своє життя за світле майбутнє України, пройшли і в підрозділах Держприкордонслужби.

Нагадаємо, два роки тому прикордонні підрозділи та пункти пропуску, розташовані в Луганській і Донецькій областях, щодня піддавалися шаленим обстрілам та атакам терористів. Для повернення контролю над ділянкою було створено угруповання «Кордон». Перед групою було поставлене завдання: відновити контроль над кордоном у напрямку населених пунктів Бірюкове – Довжанське – Свердловськ. Практично всі шляхи до Бірюкового та пункт пропуску «Довжанський» були захоплені терористами. Залишилася лише одна вільна дорога. Однак, коли прикордонники прибули на місце, вони фактично опинилися в оточенні.

Противник обстрілював позиції спочатку із гранатометів, а потім із мінометів, важкої артилерії, «градів»… Переважна кількість обстрілів здійснювалася із території Росії. Але прикордонники спільно з десантниками увійшли у пункт пропуску «Довжанський» та обороняли кордон, доки це було можливо. У перших числах серпня 2014-го року прикордонники разом з військовослужбовцями ЗС України пішли на прорив до головних сил.

Зазначимо, що за два роки російської агресії життя за Батьківщину віддали 67 прикордонників.

Вічна пам’ять Героям!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси