В аеропорту Харкова прикордонники не пропустили в Україну 7 громадян В’єтнаму

НАЗАД
25 жовтня 2017 15:54

Державна прикордонна служба України продовжує вживати заходи щодо недопущення трафіку нелегальної міграції до країн Євросоюзу через територію України.

Державна прикордонна служба України продовжує вживати заходи щодо недопущення трафіку нелегальної міграції до країн Євросоюзу через територію України.

Так, днями в харківському аеропорту співробітники Держприкордонслужби не пропустили в Україну 7 громадян В’єтнаму. Виявили потенційних незаконних мігрантів прикордонники Харківського загону спільно з представниками оперативних підрозділів Східного регіонального управління.

Іноземці прилетіли рейсом «Стамбул-Харків». Під час проходження прикордонного контролю з’ясувалось, що вони прибули на запрошення чотирьох громадян України, які зустрічали їх в міжнародному аеропорту «Харків». Однак в ході перевірки виявилося, що вони не знайомі та раніше ніколи не спілкувались. Також було встановлено, що українці оформили запрошення за проханням громадянина України, вихідця з В’єтнаму, можливо, за грошову винагороду.

Крім того, під час перевірки громадяни В’єтнаму не змогли підтвердити мету поїздки та терміни перебування в Україні. В подальшому встановлено, що в’єтнамці мали намір згодом потрапити до країн Західної Європи в пошуках кращого життя. А громадянин України, виходець із В’єтнаму, може бути організатором схеми переправлення незаконних мігрантів до країн ЄС.

Згідно Закону України «Про прикордонний контроль» громадянам В’єтнаму було відмовлено в пропуску через державний кордон та відправлено зворотнім рейсом.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси