В Адміністрації Держприкордонслужби питання протидії незаконній міграції обговорили з угорською Стороною

НАЗАД
26 листопада 2013 10:22

Під час візиту пан Шаму зустрівся з директором Міжнародно-правового департаменту Олександром Мельниковим та презентував проект під назвою "Співробітництво у питаннях боротьби з незаконною міграціє

Нещодавно до Адміністрації Державної прикордонної служби України завітав радник Міністра внутрішніх справ Угорської Республіки Іштван Шаму. Під час візиту пан Шаму зустрівся з директором Міжнародно-правового департаменту Олександром Мельниковим та презентував проект під назвою "Співробітництво у питаннях боротьби з незаконною міграцією – на підтримку імплементації Плану дій Празького процесу".  Даний проект запроваджений для прикордонних, поліцейських та міграційних відомств Азербайджану, Білорусі, Вірменії, Грузії, Молдови та України і передбачає співробітництво країн Східного партнерства з метою запобігання незаконної міграції та розвитку прикордонного менеджменту, а також впровадження елементів інтегрованого управління кордонами у навчальні програми та сприяння розвитку міжнародного співробітництва навчальних закладів.               

Під час зустрічі та обговорення проекту пан Шаму зазначив, що Держприкордонслужба України може виступати не тільки як учасник навчальних процесів у даному проекті, але й як відомство, що може поділитися досвідом зі своїми колегами з іноземних країн, беручи до уваги великий досвід у запровадженні Концепції інтегрованого управління кордонами.

У свою чергу директор Міжнародно-правового департаменту Олександр Мельников  зазначив, що Адміністрація Державної прикордонної служби України постійно і наполегливо проводить роботу щодо модернізації практик прикордонного контролю, охорони державного кордону, інших процедур, спрямованих на забезпечення недоторканності державного кордону та протидії транскордонній злочинності.

«Ми вдячні Міністерству внутрішніх справ Угорщини за запровадження спільного проекту у такій важливій для нас галузі, як протидія незаконній міграції», – зазначив Олександр Мельников. Також він додав, що представники прикордонного відомства готові брати участь у заходах за проектом як з метою ознайомитися з кращими практиками, які існують в інших країнах – учасницях Східного партнерства, так і поділитися з колегами своїми напрацюваннями.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси