В Адміністрації Держприкордонслужби відбулося засідання віртуального контактного аналітичного центру суб’єктів інтегрованого управління кордонами

НАЗАД
06 квiтня 2017 18:18

6 квітня 2017 року в Адміністрації Держприкордонслужби України за участю суб’єктів інтегрованого управління кордонами проведено перше у 2017 році засідання віртуального контактного аналітичного центру.

 

6 квітня 2017 року в Адміністрації Держприкордонслужби України за участю суб’єктів інтегрованого управління кордонами (Міністерство оборони України, Міністерство закордонних справ України, Міністерство внутрішніх справ України, Міністерство інфраструктури України, Національна гвардія України, Служба безпеки України, Національна поліція України, Державна міграційна служба, Державна фіскальна служба) проведено перше у 2017 році засідання віртуального контактного аналітичного центру. Також в засіданні центру взяли участь європейські експерти проекту TWINNING, Місій EUAM,  та EUВAM.

Під час засідання обговорено результати виконання Плану заходів щодо реалізації Концепції інтегрованого управління кордонами у 2016 році та пропозиції щодо можливих шляхів удосконалення міжвідомчої співпраці у 2017 році, зокрема з питань покращення контрольних функцій, обміну інформацією, проведення спільних заходів.

Під час дискусії Директор Департаменту організації митного контролю Алексій Василенко наголосив що «Концепція яка прийнята  урядом визначає що кордон це спільна справа всіх державних органів і широке коло суб’єктів які задіяні в реалізації Плану  – тому підтвердження».

Підводячи підсумки засідання начальник управління аналізу ризиків Андрій Віхтюк зазначив що «є позитивні зрушення з реалізації Плану заходів реалізації Концепції, одночасно необхідно прискоритись з огляду на визначені урядом завдання з імплементації інтегрованого управління кордонами в Україні».

Варто нагадати, що зазначений Віртуальний контактний аналітичний центр створений наказом МВС, МЗС, Мінінфраструктури, Мінфіну, СБУ від 1 вересня 2015 року  № 1050/254/341/749/562 «Про затвердження Порядку обміну інформаційно-аналітичними матеріалами між суб'єктами інтегрованого управління кордонами» (зареєстрований в Міністерстві юстиції України 10 вересня 2015 року за № 1094/27539) в рамках реалізації Концепції інтегрованого управління кордонами (схвалена розпорядження Кабінету Міністрів України від 28 жовтня 2015 року № 1149-р).

До діяльності центру додатково залучені Міністерство оборони України, Національна гвардія України та Національна поліція України.

Основними напрямками діяльності віртуального контактного аналітичного центру є:

розроблення нових підходів до інтегрованого управління кордонами;

опрацювання пропозицій щодо удосконалення механізмів співпраці між суб’єктами інтегрованого управління кордонами;

обмін відкритою статистичною та аналітичною інформацією у сфері безпеки державного кордону в строки та за формами, погодженими Сторонами;

проведення спільних аналітичних досліджень з оцінки загроз і ризиків у сфері безпеки державного кордону та ефективності інтегрованого управління кордонами;

вироблення пропозицій щодо конкретних кроків для налагодження міжвідомчого обміну інформацією між суб’єктами інтегрованого управління кордонами та винесення цих пропозицій на розгляд керівників відповідних органів, зокрема, з метою реалізації вимог Концепції інтегрованого управління кордонами щодо створення єдиного інформаційного простору.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси