В Адміністрації Держприкордонслужби пройшло засідання другого Керівного комітету проекту TWINNING

НАЗАД
05 квiтня 2017 16:57

Сьогодні, 5 квітня, в Адміністрації Держприкордонслужби відбулося засідання другого Керівного комітету проекту TWINNING.

Сьогодні, 5 квітня, в Адміністрації Держприкордонслужби відбулося засідання другого Керівного комітету проекту TWINNING.

У заході взяли участь представники TWINNING-проекту, посадові особи Представництва ЄС в Україні, Місій ЄС EUAM, EUBAM, прикордонних відомств Німеччини, Польщі та Литви. З української сторони, окрім прикордонників, участь брали представники Державної фіскальної служби та Національного агентства України з питань державної служби.

На початку засідання заступник Голови Держприкордонслужби Василь Серватюк зазначив, що для Держприкордонслужби залишається пріоритетом – провадження кращих європейських практик у сферу безпеки кордону, підкресливши, що у відомства з європейськими колегами однакові погляди та єдині підходи до їх забезпечення.

Він дав високу оцінку експертам ЄС та результатам їхньої  роботи.

«Хочу відмітити високий рівень європейських експертів, залучених до роботи за Проектом. Завдяки чому сьогодні ми вже можемо говорити про конкретні результати», - сказав Василь Серватюк.

У свою чергу представниками TWINNING-проекту презентували основні результати заходів, проведених у другому кварталі реалізації проекту, зокрема, семінар з правових питань, на якому було представлено результати юридичного аналізу та законодавчу базу ЄС та ДЧ ЄС і який включав робочі візити до пунктів прикордонного контролю. Крім того, серед них називалося дослідження та аналіз досягнень в рамках стратегії інтегрованого управління кордонами і правової основи та законодавчої бази  прикордонного контролю, а також навчальний візиту до Федеральної поліції Німеччини з вивчення основних компонентів інтегрованого управління кордонами.

Варто відмітити, що зі свого боку команда TWINNING-проекту задоволена рівнем співпраці з прикордонниками. Відкритість прикордонного відомства, фаховий рівень офіцерів та готовність до запровадження стандартів ЄС з огляду на національні особливості України, справили на них неабияке враження.

Зокрема, керівник TWINNING-проекту пан Томас Остерот зазначив: «Я повністю впевнений, що ми успішно рухаємося в правильному напрямі та всі наступні кроки будуть націлені на те, щоб досягнути загальної мети проекту – покращення можливостей Держприкордонслужби з запобігання нелегальної міграції та протидії правопорушенням».

Усі учасники проекту відмітили ефективність проведених у звітному періоді заходів. Начальник управління аналізу ризиків Адміністрації Держприкордонслужби Андрій Віхтюк наголосив, що в цілому проект TWINING, особливо перший його компонент (примітка: «Допомога в моніторингу та оцінці нової Концепції інтегрованого управління кордонами і Плану дії щодо її реалізації 2016-2020 рр»), прикордонне відомство розглядає, як платформу для покращення діяльності Держприкордонслужби в загальній системі ІУК, розширення двостороннього та багатостороннього співробітництва як на національному, так і міжнародному рівні.

Завершуючи засідання Керівного комітету заступник Голови Держприкордонслужби Василь Серватюк відмітив, що прикордонне відомство з нетерпінням чекає на початок активної фази другого і третього компонентів для практичної імплементації результатів проекту.

Нагадаємо, що перше засідання керівного комітету відбулось в Адміністрації Держприкордонслужби 17 січня ц.р.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси