В Адміністрації Держприкордонслужби проведено заходи другого компоненту проекту TWINNING

НАЗАД
29 липня 2017 08:24

В рамках реалізації заходів В3, В12 другого компоненту проекту TWINNING протягом тижня європейськими колегами проведено семінар з порівняння діючої в Україні системи попереднього отримання інформації про пасажирів щодо її відповідності стандартам аналогі

В рамках реалізації заходів В3, В12 другого компоненту проекту TWINNING протягом тижня європейськими колегами проведено семінар з порівняння діючої в Україні системи попереднього отримання  інформації про пасажирів щодо її відповідності стандартам аналогічних систем Європейського Союзу (APIS (Advanced Passenger Information System)).

До семінару залучались представники управлінь правового забезпечення, прикордонного контролю, аналізу ризиків та зв’язку.  Крім того, у заході приймали участь представники ОКПП «Київ», який здійснює обробку попередньої інформації про пасажирів з 2012 року.

У ході семінару обговорювалися результати попередніх заходів, зокрема проведеного аналізу української системи попередньої інформації про пасажирів, а саме – законодавчих положень, технічних аспектів, практичного оцінювання в дії, проблемних питань та пропозицій для їх вирішення на шляху до вдосконалення.

В рамках семінару експертами з Литви презентовано систему попереднього профілювання ризиків на основі попередньо отриманої інформації про пасажирів аеропортів. Це дозволяє завчасно організовувати оперативно-службову діяльність в пункті пропуску та виявляти осіб, які потребують більш ретельної перевірки.

Крім того, під час роботи також розглядались робочі рішення щодо систем попередньої інформації про пасажирів держав-членів Європейського Союзу та інших країн, проведено он-лайн демонстрації таких систем, а також обговорення  їх  можливостей з протидії транскордонній злочинності і незаконній міграції.

Для обговорення можливості створення в Україні  оновленої системи API також було проведено зустріч з представниками компанії SITA – Societe Internationalede Telecomunications Aeronautique – відповідальними за створення API систем у багатьох країнах світу.

За результатами семінару експертами надано рекомендації щодо покращення діючої систем попередньої інформації про пасажирів, а також системи PNR (Passenger Name Record), для реалізації якої потрібні консолідовані спільні рішення та зусилля міністерств та відомств – суб’єктів інтегрованого управління кордонами.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси