В Адміністрації Держприкордонслужби обговорили гендерні аспекти сектору безпеки та оборони

НАЗАД
12 липня 2017 14:59

Учора в Адміністрації Державної прикордонної служби України відбулася зустріч представників Структури Організації Об’єднаних Націй з питань ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок в Україні з робочою групою Адміністрації Держприкордонслу

Учора в Адміністрації Державної прикордонної служби України відбулася зустріч представників Структури Організації Об’єднаних Націй з питань ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок в Україні з робочою групою Адміністрації Держприкордонслужби.

В рамках підтримки роботи Уряду України над врахуванням ґендерних питань в секторі безпеки та оборони й реалізації програми «Жінки, мир та безпека» Структура ООН Жінки проводить огляд сектору безпеки та оборони на предмет відповідності принципу рівних прав та можливостей жінок.  

У ході зустрічі консультанти ООН Жінки пані Еммікі Рус та пані Олена Суслова звернули увагу на питання оцінки існуючих правових та політичних основ для врахування відповідності принципу рівних прав та можливостей жінок і чоловіків. Вони також надали рекомендації та розглянули переваги врахування ґендерних питань в секторі безпеки та оборони.

Державна прикордонна служба України забезпечує рівні права для жінок та чоловіків. Як розповів директор Департаменту персоналу Сергій Сердюк, у цьому напрямі Держприкордонслужба дотримується плану з реалізації Національного плану дій «Жінки, мир та безпека» на період до 2020 року, здійснює аналіз ґендерної складової відомства і забезпечує умови для службового зростання під час формування кадрового резерву на керівні посади.

Зокрема на сьогодні 24% особового складу Держприкордонслужби – це жінки, з яких 13% – офіцери. Решта – молодший персонал та працівники відомства. Крім того – офіцери-жінки обіймають близько 15% керівних посад в органах Держприкордонслужби.

Такі цифри виводять Держприкордонслужбу на друге місце у системі Міністерства внутрішніх справ (після Державної міграційної служби) щодо частки жінок, які проходять службу та працюють у структурі.

Загалом учасники зустрічі залишились задоволеними її результативністю та окреслили перспективи подальшої співпраці в інтергації  ґендерної концепції до оборонної реформи в Україні.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси