У Тисі шукають чоловіка, який намагався незаконно перетнути українсько-угорський кордон

НАЗАД
15 березня 2023 11:30

На Закарпатті під час спроби нелегально перетнути кордон в Угорщину втопився чоловік із Миколаївщини, ще одного порушника затримали.

Учора прикордонники відділу «Вилок» Мукачівського загону під час патрулювання берегової відмілини річки Тиса, руслом якої проходить кордон із Угорщиною, побачили двох чоловіків, які бігли у бік держрубежу із гумовим човном.

Військовослужбовці негайно розпочали переслідування правопорушників. Ті, у свою чергу, викинули човен та, проігнорувавши законні вимоги прикордонного наряду, почали тікати. Один із правопорушників стрибнув у річку, інший спробував сховатися у чагарниках, але був затриманий нарядом.

Підбігши до річки, прикордонники почули крик людини, яка кликала на допомогу. Чоловіка у воді стрімко несла течія. Військовослужбовці намагалися наздоганяти його по берегу, проте густі чагарники вздовж Тиси перешкоджали здійсненню рятувальних заходів. За кілька хвилин, потопельник зник із поля зору наряду. На місце події прикордонники викликали рятувальників ДСНС та співробітників поліції. Проведені ними первинні пошукові заходи результатів не дали.

Правопорушника, який ховався у чагарях, затримали. Він розповів прикордонникам, що вони удвох мали намір перепливати Тису човном. Плавзасобом їх забезпечив невідомий чоловік, якого вони знайшли через знайомих. Сам затриманий із Закарпаття, а його супутник приїхав з Миколаївщини. Це все, що знав тячівець про чоловіка, який стрибнув у воду.

Із організатором незаконного перетину кордону затриманий спілкувався лише телефоном та виконував усі «інструкції», які йому надавалися. У день, коли вони мали перетнути кордон, їм наказали заховатися неподалік від кордону та чекати подальших вказівок. Після цього чоловік у масці приніс їм гумовий човен і повів до річки, далі рукою вказав напрямок руху та втік.

За такий «сервіс» затриманий мав заплатити 3,5 тисячі доларів.

Наразі оперативники загону з’ясовують коло усіх осіб, причетних до переправлення військовозобов’язаних чоловіків через кордон.

Пошукові заходи сьогодні будуть продовжені із залученням водолазів.

Від початку повномасштабного вторгнення росії, це вже 14 випадок загибелі порушника кордону у водах Тиси. Ще троє чоловіків загинули на ділянці Мукачівського прикордонного загону в горах під час спроби незаконно потрапити у Румунію.

Загалом впродовж останньої доби прикордонники Мукачівського загону затримали 11 порушників кордону.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси