У пункті пропуску «Смільниця» запобігли незаконному перевезенню психотропних таблеток

НАЗАД
25 квiтня 2017 12:51

Впродовж поточного року прикордонники Мостиського загону попередили незаконне перевезення через державний кордон України 4267 штук наркотичних та 624 штук психотропних таблеток.

Впродовж поточного року прикордонники Мостиського загону попередили незаконне перевезення через державний кордон України 4267 штук наркотичних та 624 штук психотропних таблеток.

Останній випадок мав місце вчора, в пункті пропуску «Смільниця», що на українсько-польському кордоні. В автомобілі марки «Фольксваген», що прямував на виїзд з України, спеціальний собака правоохоронців знайшов 82 таблетки із вмістом психотропних речовин «діазепам» та «альпразолам». Медичні препарати були вилучені представниками Національної поліції України.

Зазначимо, що у переважній більшості випадків подорожуючі громадяни не орієнтуються в законодавстві України, яке регламентує зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів. В окремих випадках мали місце спроби контрабанди наркотичних речовин через державний кордон, востаннє на початку квітня цього року в пункті пропуску «Шегині», коли двоє громадян України сховали та везли в Україну 3941 штуку таблеток «Subutex» із вмістом наркотичної речовини «бупренорфін».

 Наголошуємо, що законом передбачена кримінальна відповідальність за незаконний обіг психотропних та наркотичних речовин, зокрема статтями 305 «Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів» та 309 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси