У пункті пропуску «Катеринівка» прикордонники виявили старовинну книгу та колекцію старовинних монет

НАЗАД
10 жовтня 2017 09:37

В міжнародному пункті пропуску для автомобільного сполучення «Катеринівка» прикордонники Сумського загону спільно з працівниками митниці попередили спробу незаконному вивезенню з України старовинної книги та колекції старовинних монет, виготовлених в сер

В міжнародному пункті пропуску для автомобільного сполучення  «Катеринівка» прикордонники Сумського загону спільно з працівниками митниці попередили спробу незаконному вивезенню з України старовинної книги та колекції старовинних монет, виготовлених в середині минулого століття.

Так, учора оглядаючи автомобіль «Volkswagen Polo» української реєстрації, на якому виїжджав до Російської Федерації наш співвітчизник, прикордонний наряд в багажному відділенні транспортного засобу серед інших речей виявив «Збірник задач з тригонометрії» 1907 року видавництва.

Крім того, минулої доби під час огляду автомобіля «Renault Megane» литовської реєстрації, на якому українець також виїжджав до РФ, прикордонники в ніші для дрібних речей салону транспортного засобу виявили монети колишнього СРСР в кількості 69 штук 1948-1958 років виготовлення.

Наразі вилучену книгу та старовинні монети, які, скоріш за все, становлять історичну та культурну цінність, вилучені працівниками митниці встановленим порядком для проведення експертизи. На водіїв складені відповідні адміністративні матеріали.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси