У прикордонній академії проведено курс «Протидія терористичним загрозам з використанням кримінального аналізу та аналізу ризиків»

НАЗАД
28 жовтня 2017 13:32

Проведено спеціалізований навчальний курс «Протидія терористичним загрозам з використанням кримінального аналізу та аналізу ризиків» для офіцерів оперативно-розшукових та інформаційно-аналітичних підрозділів органів Держприкордонслужби.

У період з 17 по 27 жовтня 2017 року на базі Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького проведено спеціалізований навчальний курс «Протидія терористичним загрозам з використанням кримінального аналізу та аналізу ризиків» для офіцерів оперативно-розшукових та інформаційно-аналітичних підрозділів органів Держприкордонслужби.

Метою навчання було формування в аналітиків знань та навичок щодо практичного впровадження в оперативно-службову діяльність системи кримінального аналізу та аналізу ризиків, сумісної зі стандартами ЄС, як сучасного дієвого інструменту в сфері протидії терористичним загрозам.

До проведення навчального курсу залучалися провідні фахівці академії, а саме – доцент кафедри управління оперативно-розшуковою діяльністю факультету правоохоронної діяльності, кандидат психологічних наук, підполковник Ольга Кіреєва, професор кафедри прикордонної безпеки, кандидат педагогічних наук полковник Юрій Дем’янюк.

У рамках навального курсу організовано проведення занять за двома модулями. Перший модуль – «Протидія терористичним загрозам з використанням  кримінального аналізу», який зосереджувався на розгляді порядку здійснення аналізу організованої злочинності, у тому числі збору оперативних даних і розслідуванні злочинів, пов'язаних з тероризмом і сепаратизмом. Під час другого модуля – «Протидія терористичним загрозам з використанням  аналізу ризиків», було розглянуто особливості отримання та оцінки інформації, проведення аналізі ризиків, зокрема оцінці загроз, уразливості та впливу у сфері забезпечення безпеки кордонів (методології аналізу ризиків), порядку організації та здійсненні профілювання ризиків.

Підготовка офіцерів-аналітиків здійснювалася з використанням інноваційних підходів у сфері кримінального аналізу та аналізу ризиків на засадах передового досвіду країн Європейського Союзу. У ході занять було створено атмосферу конкуренції, яка спонукала учасників працювати на кінцевий результат.

На завершальному етапі проведено контрольні заходи, які засвідчили ефективність підготовки офіцерів-аналітиків.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси