У Національній академії ДПСУ відбулася Міжнародна науково-практична конференція

НАЗАД
25 листопада 2022 11:41

Загалом на зв’язку із Національною академією в онлайн режимі перебували понад 130 учасників.

Міжнародна науково-практична конференція «Сектор безпеки та оборони України на захисті національних інтересів: актуальні проблеми та завдання в умовах воєнного стану» відбулася днями в онлайн-режимі в Національній академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького.

До роботи конференції долучились керівники закладів вищої освіти системи МВС, наукові та науково-педагогічні працівники закладів вищої освіти та наукових установ, аспіранти, ад’юнкти, докторанти та здобувачі наукових ступенів, працівники судових та правоохоронних органів, а також представники таких міжнародних організацій як НАТО, ОБСЄ, Європейської Агенції прикордонної та берегової охорони (FRONTEX), Консультативної Місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки, Місії Європейського Союзу з прикордонної допомоги Молдові та Україні, представники посольства США в Україні, прикордонних відомств Німеччини, Польщі та Румунії.

Метою заходу стало обговорення проблемних питань забезпечення міжнародної (регіональної, транскордонної) безпеки, національної безпеки за окремими сферами та обороноздатності України в умовах протидії збройній агресії російської федерації.

Захід розпочався із виступів Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета та Першого заступника Голови Державної прикордонної служби України генерал-майора Володимира Нікіфоренка.

Володимир Нікіфоренко зазначив, що Україна та світ зіткнулись із кардинально новими загрозами, а дев’ять місяців героїчної боротьби з російськими загарбниками за підтримки міжнародної спільноти продемонстрували незламність духу українського народу, силу і міць української армії. Але шлях до перемоги нелегкий. Сектору безпеки і оборони України потрібно докласти ще багато зусиль і для цього потрібне створення сильної та водночас гнучкої системи національної безпеки.

Також він наголосив, що Україна не зважаючи ні на що продовжує свій розвиток та прагне побудувати сучасний, надійний, європейський кордон. І аби реалізувати першочергові кроки в умовах дії правового режиму воєнного стану та у післявоєнний період, потрібно перш за все удосконалити законодавче та нормативно-правове забезпечення прикордонної безпеки України. 

Він додав, що досягнути зазначених цілей неможливо без реалізації наукового підходу, без тих наукових здобутків та потенціалу, які сьогодні генеруються у навчальних та наукових закладах складових сил безпеки.

«Наша спільна робота повинна окреслити практичні рішення щодо формули миру запропонованої Президентом України Володимиром ЗЕЛЕНСЬКИМ на саміті G20, зокрема: «радіаційна і ядерна безпека, продовольча безпека, енергетична безпека, звільнення всіх полонених і депортованих, виконання Статуту ООН і відновлення територіальної цілісності України та світового порядку, виведення російських військ і припинення бойових дій, повернення справедливості, протидія екоциду, недопущення ескалації та останнє – фіксація закінчення війни», - зауважив Володимир Нікіфоренко.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси