У лавах Морської охорони поповнення

НАЗАД
29 червня 2022 12:31

В Одесі на вірність українському народові присягнули новобранці Морської охорони, серед яких і брат героя, який загинув від російської агресії.

Вік новобранців – від 19 до 58 років. Родом вони з Одеської та Вінницької областей, з різною освітою і фахом, але всіх їх єднає любов до Батьківщини, прагнення захистити свободи й цінності вільного світу, які обрав український народ, від тиранії, яку хоче нав’язати кремлівський агресор.

Посади, які обійняли новоспечені військовослужбовці різні – хтось служитиме в управлінні Одеського загону Морської охорони, а хтось – на кораблях.

Серед новобранців – матрос Сергій – брат першого прикордонника Морської охорони, який загинув у російсько-українській війні у 2014 році.

«Звичайно, що я не міг просто відсиджуватися, адже разом з усіма побратимами повинен захищати нашу країну, яка має бути вільною, суверенною та квітучою. Свого часу мій брат поклав за це своє життя, тому моя мотивація чітка й непохитна!» – говорить Сергій.

Відтепер він кок-навідник на одному з кораблів Морської охорони. За освітою він кухар та спеціаліст готельно-ресторанної справи, отже вибір посади цілком очевидний. Сергій вже встиг вийти у море, де довів, що добре вправляється не лише на камбузі, а й з ввіреною йому зброєю. Словом, може добре шинкувати не лише овочі.

Серед тих, хто склав присягу і ще один матрос Сергій, який став прикордонником слідом за близьким родичем. «Відверто кажучи, я ніколи не думав, що буду військовим, навіть зважаючи на те, що батько прикордонник. Але з початком російської агресії та повномасштабного її вторгнення, звичайно, що неможливо було лишатися байдужим, інертним чи то якимось чином відокремлювати себе від нинішньої ситуації в країні. З кожним днем я все більше прагнув стати на захист Батьківщини й фактично не важливо було, який рід військ обрати. Головне для мене – бути у лавах тих, хто захищає нашу неньку, майбутнє наших дітей і всього українського народу!», – каже Сергій. У цивільному житті отримав спеціальність кіно-теле режисера, а в загоні обійняв посаду інспектора комендантського відділення.

Разом – ми сила! Разом до Перемоги!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси