(ВІДЕО) У чоловіка, який з Росії віз безпілотники, на флеш-носіях виявили значний обсяг відеоматеріалів

НАЗАД
18 серпня 2016 12:25

Як вже повідомлялося, сьогодні вранці на Харківщині співробітники Держприкордонслужби виявили безпілотники, відеокамери та радіостанції, які наш співвітчизник віз з Росії. Він прямував в Україну мікроавтобусом «Мерседес Віто» через пункт пропуску «Плетені

Як вже повідомлялося, сьогодні вранці на Харківщині співробітники Держприкордонслужби виявили безпілотники, відеокамери та радіостанції, які наш співвітчизник віз з Росії. Він прямував в Україну мікроавтобусом «Мерседес Віто» через пункт пропуску «Плетенівка».

У ході контролю прикордонники Харківського загону на підставі аналізу та оцінки ризиків щодо можливого сприяння терористичній діяльності ініціювали проведення спільно з працівниками митниці додаткової перевірки. У ході огляду автівки були виявлені 2 радіокеровані безпілотні літальні апарати, серед яких літак і квадрокоптер, 2 відіокамери, магнітні носії та 3 радіостанції тощо.

Перевірка показала, що зазначені літальні апарати в справному стані, крім того вони обладнані кріпленнями для засобів спостереження. Сам чоловік пояснює, що він захоплюється моделюванням літальних апаратів та виготовив їх власноруч.

Також на флеш-носіях правоохоронці попередньо виявили значний обсяг відеоматеріалів, на окремих з них ідентифіковано околиці одного з міст поблизу лінії розмежування. Перевірка та вивчення відеоматеріалів триває.

В даний час спільно з представниками СБУ проводяться фільтраційно-перевірочні заходи та перевіряється можлива причетність до діяльності НЗФ і використання для цього безпілотних літальних апаратів.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси