У Чернівцях відбулася зустріч експертів Держприкордонслужби України та Генерального інспекторату Прикордонної поліції МВС Республіки Молдова

НАЗАД
13 вересня 2017 12:39

Робоча зустріч експертів Державної прикордонної служби України та представників Генерального інспекторату Прикордонної поліції МВС Республіки Молдова відбулася нещодавно в Чернівецькому загоні.

Робоча зустріч  експертів Державної прикордонної служби України та представників Генерального інспекторату Прикордонної поліції МВС Республіки Молдова відбулася нещодавно в Чернівецькому загоні.

Захід проходив в рамках розвитку співробітництва між Державною прикордонною службою України і Прикордонною поліцією Республіки Молдова на 2016–2017 роки за участі генерал-майор Ігоря Крижанівського – начальника управління внутрішньої та власної безпеки Адміністрації Державної прикордонної служби України та Анатолія Цурцурика – начальника Управління інспекції персоналу Генерального інспекторату Прикордонної поліції МВС Республіки Молдова. 

Під час зустрічі сторони обмінялися інформацією про обстановку на українсько-молдовській ділянці кордону і обговорили актуальні питання взаємодії та розвитку співробітництва органів внутрішньої безпеки двох відомств. Відмічено належний рівень взаємодії між органами внутрішньої безпеки, стратегічного та оперативного рівня прикордонних відомств України та Республіки Молдова. Визнано, що завдяки спільним зусиллям була забезпечена ефективна протидія протиправній діяльності на державному кордоні, в тому числі спробам втягування у протиправну діяльність персоналу прикордонних відомств України та Республіки Молдова.

Сторони проаналізували прояви транскордонної злочинності, що становлять взаємний інтерес, обстановку на українсько-молдовській ділянці кордону, основні тенденції її розвитку та обмінялись статистичною інформацією про підсумки роботи органів внутрішньої безпеки прикордонних відомств України та Республіки Молдова.

Також було обговорено зміни в діяльності органів внутрішньої безпеки прикордонних відомств України та Республіки Молдова (зміни структури, повноважень, розвиток співробітництва на національному рівні, підготовка та перепідготовка персоналу тощо).

Обидві сторони домовились інтенсифікувати співробітництво на всіх рівнях взаємодії та визнали доцільним на постійній основі проводити спільні заходи, під час яких розглядати питання щодо передумов до змін обстановки в прикордонних районах, а також розробляти пропозиції та практичні заходи з удосконалення  співробітництва, а також проводити постійний аналіз причин та умов, що сприяють протиправній діяльності на українсько-молдовській ділянці кордону, втягування у неї персоналу прикордонних відомств України та Республіки Молдова, та обмінюватися такими даними.

Загалом робоча зустріч відбулась у дружній і конструктивній обстановці, в атмосфері співробітництва та порозуміння. За результатами зустрічі сторонами складено та підписано протокол.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси