У Черкасах вшанували подвиг жителів міста, які загинули у боях із російськими загарбниками

НАЗАД
20 листопада 2022 08:18

Родинам загиблих захисників, в тому числі і прикордонників, вручили почесні відзнаки «Захисник України – Герой Черкас» (посмертно).

Захід розпочався хвилиною мовчання у пам'ять про полеглих героїв. Потім керуючий Черкаською єпархією Православної Церкви України Голова Синодального управління військового духовенства Митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан провів поминальний молебень.

«Нам усім боляче через загибель наших захисників. Проте ми не можемо повернути тих, хто загинув. Але якщо в нас є віра, нам набагато легше буде переживати цей біль. Смерть наших героїв є славною – вони виконали найбільшу заповідь, яку дав Бог-Творець: «Немає більшої любові, як хто душу свою покладе за друзів своїх». Тож для таких героїв відкрите Царство небесне», – зауважив Митрополит Іоан.

Вручення цих нагород у нашому місті відбулося вперше.

Почесне звання «Захисник України – Герой Черкас» присвоюють безпосереднім учасникам бойових дій, які проявили особисту мужність і героїзм, і віддали власні життя за збереження Української державності та мирне майбутнє нинішнього і наступних поколінь українців.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси