У Черкасах відкрили меморіальну дошку прикордоннику Павлу Лазаренку

НАЗАД
21 вересня 2016 15:25

У Черкасах, на території першої міської гімназії, сьогодні відкрили меморіальну дошку прикордоннику Павлу Лазаренку.

У Черкасах, на території першої міської гімназії, сьогодні відкрили меморіальну дошку прикордоннику Павлу Лазаренку.

Заходи пройшли на території навчального закладу, де здобував освіту Павло, військовослужбовець Навчального центру підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота.

На урочистостях, окрім учнів та вчителів гімназії, рідних і близьких загиблого, були присутні представники місцевої влади, керівництво та персонал Навчального центру придонного відомства.

«Він був дійсно справжнім патріотом. Україна була в його серці. Це відчувалося, це було у нього в очах. Дуже символічним є те, що меморіальна дошка відкрита саме на фасаді цього будинку, адже тут, у цих стінах, були перші успіхи і невдачі, перші друзі, тут відбувалося його становлення як громадянина, – зауважив директор першої міської гімназії Сергій Саєнко. – Традиційно проводжаючи своїх учнів у життєву дорогу, вчителі настановляють: «Ким би ви не стали в житті, головне щоб ви були людьми». Сьогодні я хочу вас запевнити: наш Павло став людиною. За свої коротке життя він встиг полюбити всіх нас, проявити свою жертовність. Ми ним пишаємося!»

Нагадаємо, останні 15 років Павло з родиною жив і працював в Іспанії, а коли розпочалася російська агресія не зміг залишатися осторонь. Тому як справжній патріот своєї держави, повернувся в Україну. І уже в червні  2014 року у складі мотоманевреної групи Навчального центру підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України вибув охороняти та боронити державний кордон.

11 липня 2014 року його життя обірвалося, під час масивного обстрілу позицій прикордонників під Зеленопіллям з боку Російської Федерації. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси