Триває Всесвітня акція «16 днів проти насильства»

НАЗАД
07 грудня 2022 12:18

Цього року прикордонники вчилися ідентифікувати постраждалих від воєнних злочинів.

Повномасштабне вторгнення росії, принесло українському суспільству безпрецедентний рівень насильства, біль та травмування.

Українські жінки, чоловіки та діти потерпають від злочинів російських військових і найманців, зокрема від ґендерно зумовленого і сексуального насильства, пов’язаного з війною.

Дуже важливо підіймати тему ґендерно зумовленого насильства та протидіяти йому, адже повідомлення до Національної поліції та звернення на телефон гарячої лінії, що стосуються саме цього, надходять кожного дня.

Актуальною складовою запобігання та боротьби з домашнім, ґендерно зумовленим насильством є відповідне навчання, що передбачає виявлення під час виконання службових обов’язків постраждалих, або осіб, які можуть бути жертвами насильства, надання їм в межах компетенцій інформаційної допомоги.

Спеціалісти благодійної організації «100 % ЖИТТЯ ЧЕРКАСИ» за підтримки Агенства ООН з питань міграції провели з прикордонниками сесію за темою: «Ґендерно зумовлене насильство, домашнє насильство, ідентифікація постраждалих від воєнних злочинів. Дотримання принципів конфіденційності та формування нульової толерантності щодо домашнього та ґендерно зумовленого насильства».

«16 днів проти насильства» - це нагода ще раз нагадати громадськості про існування цих проблем у суспільстві, підвищити рівень обізнаності людей щодо усіх форм насильства, продовжити процес створення недискримінаційного простору для життя, розвитку і професійного зростання кожної людини.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси